PO DRUGI SVJETSKI NASLOV?

Scolari na korak od mjesta trenera Brazila

28.11.2012 u 22:59

Bionic
Reading

Bivši menadžer Chelseaja se u srijedu sastao s predsjednikom Brazilskog nogometnog saveza Jose Mariom Marinom, s kojim je navodno dogovorio sve uvjete oko preuzimanja brazilske nogometne reprezentacije

Prema pisanju brazilskih medija, Luis Felipe Scolari u četvrtak će biti imenovan novim izbornikom nogometne reprezentacije Brazila. Bivši menadžer Chelseaja danas se sastao s predsjednikom Brazilskog nogometnog saveza Jose Mariom Marinom, s kojim je navodno dogovorio sve uvjete preuzimanja reprezentacije. Podsjetimo, 'selecao' je bez izbornika ostao prošlog petka nakon pomalo iznenađujućeg otpuštanja Manu Menezesa, što su mnogi vidjeli kao politički potez predsjednika Marina.

Scolari je već osvojio jedan naslov svjetskog prvaka s Brazilom (2002. godine) iako je reprezentaciju preuzeo samo 12 mjeseci uoči početka turnira u Japanu i Južnoj Koreji, a sada ga čeka posebno delikatan zadatak - vođenje Brazila na domaćem mundijalu gdje će apsolutni svi očekivati naslov prvaka. Bilo kakav drugačiji rasplet bit će ocijenjen kao neuspjeh.