SP U BRAZILU

Scolari izabrao; oni su najveća prijetnja Hrvatskoj!

07.05.2014 u 17:45

Bionic
Reading

Izbornik brazilske nogometne reprezentacije Luiz Felipe Scolari objavio je popis od 23 igrača na koje računa na Svjetskom prvenstvu kojemu će Brazil biti domaćin od 12. lipnja do 13. srpnja

Scolari će u borbu za šesti naslov prvaka za Brazil, a prvi na domaćem terenu, krenuti s provjerenim snagama. Tako 18 od 23 igrača s popisa igra u europskim klubovima, a trojica od petorice onih koji ne dolaze iz Europe tijekom karijere su nastupali na Starom kontinentu (Julio Cesar, Fred, Jo). Jedini koji nisu igrali u Europi su dva vratara, Jefferson iz Botafoga i Victor iz Atletica Mineira. Momčad je gotovo ista kao i ona koja je prethodne godine osvojila Kup konfederacija...

Brazil će SP otvoriti 12. lipnja dvobojem protiv Hrvatske u Sao Paulu, a uz "karioke" i "vatrene" u skupini A igrat će još Kamerun i Meksiko.

REPREZENTACIJA BRAZILA:

Vratari: Julio Cesar (Toronto), Jefferson (Botafogo), Victor (Atletico Mineiro).
Obrana: Marcelo (Real Madrid), Dani Alves (Barcelona), Maicon (Roma), Maxwell, Thiago Silva (oba Paris SG), David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern), Henrique (Napoli)
Veza: Paulinho (Tottenham Hotspur), Ramires, Willian, Oscar (sva trojica Chelsea), Hernanes (Inter Milano), Luiz Gustavo (Wolfsburg), Fernandinho (Manchester City).
Napad: Bernard (Šahtar), Neymar (Barcelona), Fred (Fluminense), Jo (Atletico Mineiro), Hulk (Zenit).