VELIKA BORBA

Schumijev tužni rođendan: Doktori pozvali obitelj na razgovor

03.01.2014 u 11:50

  • +13

Obitelj, prijatelji i navijači u posjeti Schumacheru

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Paul Gilham/Getty Images

Bionic
Reading

Michael Schumacher na svoj se 45. rođendan nalazi u induciranoj komi u bolnici u Grenobleu i očekujemo dodatne informacije o njegovom zdravstvenom stanju, koje su u četvrtak izostale, a pitanje je hoće li ih biti u petak...

Sedmerostruki F1 prvak prema posljednjim informacijama u srijedu bio je stabilno, ali kritično. Dva dana kasnije Michael ima rođendan, najtužniji za njegovu obitelj koja i dalje vrijeme provodi uz krevet velikog prvaka. Osim supruge Corinne, djece i tate Rolfa, u bolnici se pojavio i Ralf Schumacher, mlađi brat i bivši vozač Williamsa i Toyote. Nitko pri izlasku iz bolnice nije htio dati izjavu.

Prema izvještaju CNN-ove reporterke Saskyje Vandoorne, doktori su pozvali obitelj na razgovor oko 9:30 ujutro, kako bi je obavijestili o trenutnom zdravstvenom stanju njemačkog velikana. Očekivalo se i obraćanje javnosti njegove glasnogovornice, s obzirom da je prošlo 48 sati od posljednjeg, a i rođendan je Michaelov. No, stigla je obavijest iz bolnice da press konferencije neće biti, a čini se ni obraćanja Sabine Kehm, što znači da je stanje nepromijenjeno.

Inače, već od pola noći Internet je preplavljen lijepim rođendanskim željama. Među čestitarima je naravno i Ferrari, a Schumijevi fanovi iz doba dok je vozio za talijansku momčad najavili su za petak mirno okupljanje i tihu proslavu ispred bolnice. Slika koja je obišla svijet skluptura je umjetnika u pijesku Sudarsana Pattnaika povodom Schumijevog rođendana:


I dalje traju nagađanja hoće li se Schumacher oporaviti i ako hoće, u kakvom će stanju biti.

'U pravilu, potrebna su dva ili tri tjedna prije nego što se pacijent probudi kod ovako teške traume. No potrebni su još dani ili čak tjedni da bi otvorio oči i normalno komunicirao. Nažalost, također je moguće da se ne probudi na pravi način i bude u stanju vegetiranja, ako je šteta na mozgu prevelika,' rekao je profesor Uwe Kehler, neurokirurg za njemački Bild.

Takav crni scenarij nije nešto o čemu uopće razmišljaju brojni navijači slavnog šampiona, a najljepši rođendanski poklon za Schumija i sve nas bile bi dobre i pozitivne vijesti iz bolnice...

Dodajmo još kako se izjavom oglasila Schumacherova obitelj, koja je konstantno uz njega u bolnici u Grenobleu.

'Nakon Michaelove nesreće na skijanju, željeli bismo se zahvaliti ljudima iz cijelog svijeta koji su nam pružili podršku i poslali svoje najbolje želje za njegov oporavak. Oni nam daju veliku potporu. Svi znamo da je Michael veliki borac i da neće odustati. Hvala vam', stoji u priopćenju obitelji Schumacher.