VETTEL O VELIKANU

'Schumacher je iza sebe ostavio tragove – dinosaura!'

11.08.2015 u 12:36

Bionic
Reading

Sebastian Vettel smatra da uspoređivanje njega i Michaela Schumachera nema smisla, već mora sam pronaći put do uspjeha u Ferrariju...

Prelazak 28-godišnjeg Nijemca u Ferrari jedna je od najvažnijih priča ove F1 sezone. Uspio je pobijediti Vettel već u svojoj drugoj utrci za talijansku momčad u Maleziji, a zatim i u Budimpešti prije ljetne pauze, uz sedam plasmana na pobjedničko postolje.

Očekivano, njegov dolazak u Maranello uspoređuje se s onim Michaela Schumachera 1995. godine. Tada je njemački velikan došao u momčad puno gore posloženu, ostvario tri pobjede u prvoj sezoni i započeo razvoj ekipe koji je rezultirao s pet titula u nizu te moćnom strukturom koja postoji i danas.

'Jasno mi je zašto nas uspoređuju. Obojica smo Nijemci i obojica smo došli u Ferrari u teškim trenucima. Međutim, Michael je ostavio iza sebe tragove dinosaura u Maranellu. Zato pokušavamo ne gledati u prošlost, već ići svojim putem,' otklonio je Sebastian Vettel svaku usporedbu s pobjednikom 91 F1 utrke i osvajačem sedam naslova prvaka koji je nažalost stradao prije godinu i pol u teškoj nesreći na skijanju i još uvijek nema novih informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

'Ovo što smo uspjeli napraviti ravno je čudu. Dvije pobjede, brojna postolja i sve to s pregršt promjena tijekom zime. Pokušavamo što prije dostići Mercedes, ali to naravno nije lako. Imaju sjajan motor i sjajan auto te dva odlična vozača. No, sve smo bliže i bliže i jednom ćemo preokrenuti situaciju. Sad kad sam u Ferrariju, želim s njim postati prvak svijeta. Želimo ponoviti magiju iz prošlosti,' zaključio je čovjek koji je s Red Bullom uzeo čak četiri naslova prvaka.