PRVI IZBOR DRAFTA

Šarićev suigrač iz Sixersa operiran; neće ga biti tri mjeseca

06.10.2016 u 10:12

Bionic
Reading

Prvi izbor na ovogodišnjem NBA draftu, australski košarkaš Ben Simmons uspješno je operirao slomljeni prst na desnoj nozi, no ipak će propustiti sam početak nove sezone, objavili su iz njegovog kluba Philadelphia 76ersa.

Simmons se ozlijedio u petak kada je tijekom treninga nezgodno doskočio na nogu suigrača. Navodno je od NBA drafta do spomenutog treninga dobio oko 15-ak kilograma mišićne mase što je, prema mišljenju analitičara, pogoršalo ozljedu prilikom doskoka.

Iz kluba za sada još ne žele predviđati kada bi se točno Simmons mogao vratiti na parket, ali prema prvim informacijama neće ga biti najmanje tri mjeseca.

Mladi Australac treći je igrač kojega su Sixersi izabrali rano u prvom krugu "drafta" u posljednje četiri godine, a koji je zbog ozljede bio prisiljen pauzirati i prije no što je odigrao prvu službenu utakmicu za klub. Prije tri godine je Nerlens Noel, koji je izabran kao šesti morao propustiti čitavu svoju prvu sezonu zbog potrganih ligamenata koljena, prije dvije godine treći izbor Joel Embiid se morao podvrgnuti operaciji kosti u desnom stopalu zbog koje je propustio pune dvije sezone. Prošlogodišnji treći izbor "drafta" Jahlil Okafor uspio je odigrati 53 utakmice za Sixerse.

U izostanku Simmonsa veću minutažu na početku sezone mogao bi imati hrvatski reprezentativac Dario Šarić, koji je ove sezone također u statusu "rookiea". Šarić je u prvoj predsezonskoj utakmici startao u petorci Philadelphije u 92-89 pobjedi protiv Boston Celticsa i za 18 minuta postigao 10 koševa uz šest skokova i dvije asistencije.