Bogdanović NAJAVIO REKORD

Šarić nakon utakmice karijere: Nisam želio forsirati, ali…

10.03.2017 u 12:52

Bionic
Reading

Šibenčanin Dario Šarić odigrao je najbolju utakmicu otkako je stigao u NBA, a jedino što mu je nedostajalo, nakon što je Portlandu ubacio 28 koševa (najviše u karijeri!) uz šut 11-16 i devet skokova, bila je pobjeda njegove Philadelphije koja je poražena u produžetku sa 114:108. No nakon ove utakmice jasno je kako će Hrvatska po prvi puta u povijesti dobiti najboljeg novaka sezone

U ključnim trenucima Šarić je izgubio jednu važnu loptu kada se zabio pod koš protivnika i na koncu je Portland, za koji je Jusuf Nurkić odigrao čudesnu utakmicu, slavio 114:108

'Osjećao sam da sam dobro počeo utakmicu. Mislio sam da bi ovo mogla biti moja večer i samo sam igrao. Pokušao sam ostati gladan cijelu utakmicu, pokušao sam biti razborit, pokušao sam pokazati svoju emotivnu stranu. Nisam se želio uvesti u nekakvu rupu, nisam želio forsirati i upasti u probleme zbog toga. To mi je cijelo vrijeme bilo na pameti', rekao je 22-godišnji hrvatski reprezentativac koji je ovom utakmicom dodao još jedan argument svojoj kandidaturi za novaka sezone (Rookie off the year).

Tijekom utakmice, pred kraj treće četvrtine, javio se porukom novinaru tportala i Bojan Bogdanović koji je imao slobodan dan.

'Šarić je odličan. Gledam baš njegovu statistiku i mislim da će ubaciti večeras najviše u karijeri. Sigurno će biti Najbolji rookie (novak) u NBA-u na kraju sezone', napisao je Bogdanović koji je dolaskom u Washington odigrao nekoliko sjajnih utakmica.

'Dario je svakim danom sve bolji i bolji. Pogađao je važne šuteve. Davali smo mu dosta prilika igrajući dosta pick & roll akcija namijenjenih baš za njega. On je jedan od rijetkih igrača na poziciji visokog krila s kojim to možete igrati. On je taj koji želi takve akcije. Neke su bile i izvan uobičajenih shema, ali bio je odličan', nahvalio je Šarića njegov trener Brett Brown. 

Sixersi su, dobrim dijelom zahvaljujući Šariću, uspjeli nadoknaditi zaostatak od 12 koševa iz prvog poluvremena i na ulasku u zadnju minutu regularnog dijela doći do vodstva 95-94 nakon što je Dario pogodio oba slobodna bacanja izborenih osobnom pogreškom Jusufa Nurkića. No donedavni centar Denvera koji je 13. veljače stigao u Portland, odigrao je utakmicu života i na kraju se veselio pobjedi sa suigračima, do koje su Trail Blazersi stigli u produžetku, a Šarićev vršnjak Nurkić je u nju ugradio 28 koševa, 20 skokova, osam asistencija i šest blokada.

'Ovo je bila jedna od najmoćnijih centarskih predstava s kojima smo bili suočeni ove sezone', priznao je trener Sixersa Brett Brown.

Uz Nurkića, Portlandu su na putu do pobjede pomogli Damian Lillard s 24 koša i C. J. McCollum s 23. Na drugoj strani, Dario Šarić je najbolje suradnike imao u Robertu Covingtonu, koji je ubacio 24 koša uz 13 skokova i pred kraj regularnog dijela utakmice pospremio odbijanac za produžetak, te Jahlilu Okaforu sa 16 poena i osam skokova.

'Teško je kad ovako izgubiš utakmicu, ali moramo to što prije izbaciti iz misli i pripremiti se za sljedeću utakmicu. Ponovno smo svima pokazali da možemo igrati i nadam se da ćemo se jednako dobro pripremiti i za utakmice koje dolaze', rekao je Šarić nakon trećeg uzastopnog, a 41. ovosezonskog poraza njegovih Sixersa te 22. na gostovanjima.

Sixersima slijede još tri gostovanja na turneji Zapadom. U subotu i nedjelju će igrati u Staples Centeru, prvo protiv LA Clippersa, a potom protiv Lakersa, da bi u utorak gostovali na sjeveru Kalifornije, u Oaklandu kod Golden Statea.