MILOST

Šarapova otkrila zašto nije uzvratila na verbalne napade; 'pljuvači' će se dobro zamisliti!

29.07.2017 u 09:59

Bionic
Reading

Nakon odrađene suspenzije zbog dopinga Marija Šarapova se vratila u svijet profesionalnog tenisa gdje je bila suočena s brojnim kritikama, a na koje nije odgovorila

Jedna od najbogatijih sportašica svijeta pala je na meldonij te je morala odraditi kaznu od 15 mjeseci zabrane igranja. Kada se vratila na WTA Tour pojedini veliki turniri dali su joj pozivnice za nastup u glavnom ždrijebu što se nije svidjelo drugim tenisačima i tenisačicama.

Oni su smatrali kako je Šarapova trebala krenuti od početka, od najmanjih turnira i kvalifikacija te da bi se pozivnice trebale davati onima koji se vraćaju tenisu poslije ozljeda, a ne dopinga.

  • +5
Marija Šarapova Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No Šarapova je dobila priliku s pozivnicama te je to iskoristila, ali je istodobno konstantno verbalno napadana. Zanimljivo, lijepa Ruskinja nije reagirala na te kritike, a sada je objasnila i zašto.

'Svjesna sam što su neki govorili o meni i i koliko su bili kritični u medijima. Ako sTe ljudsko biće s normalnim srcem takve stvari nikada u potpunosti ne možete ignorirati. Ali u isto vrijeme pokušala sam zadržati velikodušan stav prema kritičarima tko god oni bili', govorila je Šarapova te dodala:

'Bilo mi je važno da ljudima koji su me verbalno napadali ne uzvraćam istom mjerom. Uvijek sma željela odgvoriti pokazujući milost, nešto što sam naučila od svoje majke, jedne od najmilostivijih i najelegantnijih ljudi koje poznajem. Uvijek sam se htjela suočiti s kritičarima na uzvišen način.'