uzima pauzu

Novak Đoković objavio šokantnu vijest koja je rastužila ljubitelje tenisa

26.07.2017 u 15:29

Bionic
Reading

Bivši svjetski broj 1 na konferenciji za medije u Beogradu objavio je kako zbog ozljede lakta prekida sezonu. Novak Đoković u 2017. više neće nastupati, ali se nada kako će nagovoriti Marija Ančića da se kao trener pridruži njegovom timu...

'Na nesreću morao sam se odlučiti za ovaj potez. Na Wimbledonu mi je bilo jako teško nositi se s tom ozljedom lakta. Osjećao sam snažnu bol i tamo je sve eskaliralo. Savjetovao sa se s puno liječnika i raznim ljudima s obje strane medicine u proteklih godinu i pol... Osjećao da se ozljeda pogoršava. Svi su složili da mi je potreban odmor i da nema nikakve pomoći na brzinu. Potreban je prirodan oporavak. Ovo nije laka ozljeda', rekao je Novak Đoković i nastavio:

'Sve je kulminiralo u posljednjih nekoliko mjeseci i odlučio sam prekinuti sezonu. Neću igrati do kraja ove godine!'

Zbog ozljede lakta Đoković je predao četvrtfinale Wimbledona...

'Ništa se tu ne može dogoditi odjednom, već treba pustiti oporavak prirodnim putem. Profesionalno gledano, meni je to vrlo teška odluka, ali treba gledati pozitivnu stranu, vjerujem da se sve u životu dešava s razlogom. Oko dva mjeseca neću uzimati reket u ruke, posvetit ću se oporavku i obitelji', otkrio je Đoković te pojasnio:

  • +7
Đoković - Mannarino, 4. kolo Wimbledona 2017. Izvor: Reuters / Autor: TONY O'BRIEN

'Ova je odluka, bar za mene, radikalna. Imao sam sreće da u karijeri ne pauziram duže od mjesec, mjesec i pol. Stvarno sam izuzetno zahvalan što sam uspijevao održati optimalno stanje tijekom karijere. A zahvalan sam jer sam shvatio koliko je teško igračima koji se suočavaju s ovakvim ozljedama, shvatio sam koliko sam bio blagoslovljen jer tako nešto nisam imao. Radili smo sve što je bilo u našoj moći da održavamo lakat u stanju u kome bih se mogao natjecati na najvišoj razini. Udarac kod kojeg me je ozljeda najviše ometala je servis i zato sam u igri morao raditi određene tehničke korekcije, kako bih sačuvao lakat. A to se odrazilo na igru, na rezultate i tako dalje...'

Na kraju se Đoković pohvalio kako Andre Agassi i dalje ostaje njegov trener, ali Srbin ozbiljno računa i na pomoć našeg Marija Ančića koji je uz njega bio u Wimbledonu.

'Sretan sam da će Agassi odlučio i dogodine ostati sa mnom. Hvala mu. Nadam se da će moj poziv da se pridruži kao drugi trener prihvatiti i Mario Ančić. No, on sad ima vremena da razmisli, ipak ima svoju karijeru izvan tenisa, u poslovnim je krugovima u New Yorku i mora razmisliti...', zaključio je Novak Đoković.