novak nema izgleda

Čilić velika prijetnja Đokoviću: Preskače ga prije nego što to itko očekuje!?

24.07.2017 u 12:21

Bionic
Reading

Marin Čilić proživljava jednu od najboljih sezona u svojoj karijeri tijekom koje bi se na ljestvici mogao naći ispred Novaka Đokovića, a to se može dogoditi već nakon turnira u Montrealu ako ostvari dobar rezultat u Kanadi...

Naš 28-godišnji tenisač ulaskom u finale Wimbledona učvrstio se na šestom mjestu ATP ljestvice, što mu je najbolji renking karijeri, a do kraja sezone mogao bi se probiti još prema naprijed, ako nastavi s odličnim igrama viđenim u posljednje vrijeme.

  • +9
Wimbledon, polufinale: Čilić - Querrey Izvor: Reuters / Autor: TOBY MELVILLE

Čilić bi definitivno mogao preskočiti Andyja Murrayja koji se muči tijekom cijele sezone sa svojom igrom i ozljedama, a iako je Škot još uvijek prvi na ljestvici očekuje se njegov pad sljedećih mjeseci možda i izvan desetorice najboljih, pogotovo ako propusti neke od najvećih turnira zbog bolnog kuka.

Marin također ima velike izglede preskočiti i Novaka Đokovića, što je još prošle godine bilo potpuno nezamislivo. Na trenutnoj ATP ljestvici Čilić zaostaje za uglednim srpskim tenisačem 1250 bodova, što bi se moglo istopiti brže nego itko očekuje.

Naime, prvi hrvatski reket sljedeći će put nastupiti na velikom turniru u Montrealu koji počinje 7. kolovoza, a na njemu je prošle godine ispao u prvom kolu od Karlovića pa nema značajnih bodova koje ovdje mora braniti. S druge strane, Đoković je osvojio turnir, što znači da ovdje može izgubiti gotovo tisuću bodova što bi dalo priliku Marinu da dobrim rezultatom preskoči osvajača 12 Grand Slam turnira.

  • +10
Novak Đoković u Wimbledonu 2017. Izvor: Reuters / Autor: TONY O'BRIEN

Srpski mediji javljaju da ozbiljne borbe između Čilića i Đokovića u nastavku sezone zapravo i neće biti, jer zbog ozljede lakta mogao bi Novak lako završiti na operaciji i propustiti sljedeća tri velika turnira, uključujući i US Open na kojem brani finale. Marin već sad ima više od 300 osvojenih bodova od srpskog rivala ove sezone, a ako ovaj nije u stanju odigrati briljantnu završnicu sezone, tada nema nikakve izglede ostati ispred na službenoj ATP ljestvici...