prvi trenerski trofej

Sandro Sukno, bivši najbolji vaterpolist svijeta, ispisao povijest pa sve iznenadio izjavom: Ne bih se više vraćao na ono što je bilo dok sam bio igrač. Želja mi je...

21.12.2021 u 12:50

Bionic
Reading

Sandro Sukno, nekadašnji najbolji vaterpolist svijeta koji je s Hrvatskom bio olimpijski i svjetski prvak, osvojio je svoj prvi trenerski trofej

S moćnom talijanskom momčadi PRO Recco, koja je u finalu europskog Super kupa lako nadigrala mađarski Szolnok 15:4, 31-godišnji Dubrovčanin Sandro Sukno osvojio je svoj prvi trenerski trofej u karijeri.

Bio je to dvoboj aktualnog prvaka Europe i pobjednika Eurokupa, a PRO Recco je opravdano opravdao ulogu favorita.

'Bilo je baš lijepo, i, naravno, lijepo se osjećam nakon osvajanja trofeja', kazao je za Sukno Dubrovački vjesnik.

Tako je PRO Recco, koji ima devet naslova prvaka Europe među trofeje pridodao i sedmi europski Super kup. Niti jedna momčad u Europi nema toliko trofeja…

'Kad si dio ovog kluba očekivanja su visoka. Odigrali smo najbolju utakmicu ove sezone. Kvalitetniji smo od protivnika, to smo opravdali, ali od početka do kraja utakmice smo bili odlični. Nije lako bilo koga zadržati na samo četiri postignuta pogotka, a mi smo to uspjeli. Ako nisi pravi, upadneš u probleme, međutim, našli smo pravu formulu. Osim što je obrana bila odlična, otvorilo nam se i u napadu. Koliko god svima izgleda očekivan rezultat, stoji, realno smo bolji, ali nije lako dobiti 15:4 dobrog protivnika', dodao je Sukno koji je prošlu sezonu bio trener Primorca iz Kotora.

Treba reći kako je europski Super kup uz Sukna osvojio još jedan Hrvat, a to je centar Luka Lončar.

Podatak kako je svoju posljednju utakmicu za hrvatsku reprezentaciju Sukno odigrao 2017. godine na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, kada je kao službeno najbolji igrač svijeta vodio Barakude do zlata, dovoljno govori koliko mu je malo vremena trebalo da postane trener svjetske klase.

Te 2017. godine otkriveni su mu problemi sa srcem zbog čega je podvrgnut operaciji i nakon toga se, iako je pokušao, više nije vratio igranju. Kada nije dobio zeleno svijetlo od strane liječnika posvetio se trenerskom poslu. Radio je i kao pomoćni trener u hrvatskoj reprezentaciji, ali se nakon petog mjesta na Olimpijskih igara u Tokiju ovog ljeta oprostio od Barakuda zbog obveza u PRO Reccu.

Bogato igračko iskustvo i pregršt medalja s velikih natjecanja itekako su mu pomogli da se brzo snađe u ulozi trenera.

'Koliko sam osvojio ukupno europskih trofeja? Ovo mi je prvi trofej kao treneru. To me jedino sad zanima. Ne bih se više vraćao na ono što je bilo dok sam bio igrač. Želja mi je i cilj da mi ovo ne bude zadnji trofej u mojoj trenerskoj karijeri', dodao je Sukno.

I ta njegova izjava dovoljno govori koliko je ambiciozan. Ovo je tek početak jedne velike trenerske karijere, a svaki poznavatelj vaterpola će reći samo je pitanje dana kada će postati izbornik Hrvatske. To mjesto mu je suđeno!