TROFEJNA KRALJICA

Sandra Perković vratila se u Zagreb i otvorila dušu: Došla, pobijedila i otišla, javio se taj inat u meni!

23.07.2022 u 19:37

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković vratila se u Zagreb nakon što je na Svjetskom prvenstvu u američkom Eugeneu osvojila srebrnu medalju u bacanju diska

'Rekla sam da ću se dobro 'pofajtati' s Amerikankom i da neće biti ona prva, a onda nismo bile niti jedna niti druga već Kineskinja. Ona je odlično odradila posao i drago mi je što se diže ženski disk, ali meni je najdraže da sam ja ispunila svoj cilj - došla, pobijedila i otišla', rekla je Sandra za HRT.

Podsjetimo, osvojivši srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Eugeneu, Sandra Perković (32) je postala prva diskašica u povijesti s pet medalja na svjetskim prvenstvima.

'Volim slaviti rekorde i raditi ono što nitko nije prije mene, osvojiti pet svjetskih medalja je velika stvar, ali ne mislim tu stati. Sljedeće godine je Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, možda me hrvatski navijači dođu tamo ispratiti pa ulovim i šestu,' rekla je Perković.

Zlato je ispred Perković osvojila Kineskinja Bin Feng sa 69.12, a broncu olimpijska pobjednica iz Tokija Amerikanka Valarie Allman sa 68.30 m.

'Tokio je bio fizičko i psihičko iscprljenje, nakon toliko godina biti svrgnut s trona i znati da 100 posto mene u tom trenutku nije bilo dovoljno za odličje... Biti četvrti je još veće razočaranje. Javio se taj inat u meni i u mojem timu, rekli smo da ćemo se vratiti', kazala je hrvatska atletičarka te istaknula ponos s osmim mjestom koje je ostvarila druga naša predstavnica u finalu Marija Tolj.

Sandra Perković se vratila u Zagreb sa svjetskim srebrom Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić/PIXSELL

Komentirala je i svoju motivaciju nakon toliko godina dominacije i uspjeha.

'To uvijek volim naglasiti. Ja sam jedna od rijetkih osoba koja ima priliku u životu raditi posao koji voli i to radim s ljubavlju, dajem sve od sebe. Hvala Bogu, zdrava sam nakon toliko godina, malo ozljeda imam zahvaljući mojem timu koji to drži pod kontrolom, Edisu koji vodi i Vajda, koji kad mi malo pretjeramo, zaliječi situaciju. Motivacija je ta da je Republika Hrvatska mala i sada ste svi vidjeli, kada smo stajali na postolju u Eugeneu - stoji kineska zastava, znate svi koliko milijuna ima ta država, stoji američka zastava i stoji hrvatska i zaista smo mi jedine diskašice koje imaju najviše odličja. Tako da, mislim da mi motiva ne manjka i koliko god budem mogla, davat ću sve od sebe', zaključila je Perković.

  • +14
Sandra Perković Izvor: Profimedia / Autor: Ben Stansall / AFP / Profimedia