FINALE U 13H

Sandra ovaj put ima opasnu protivnicu u borbi za zlato!

25.08.2015 u 09:39

Bionic
Reading

Na atletskom Svjetskom prvenstvu u Pekingu Sandra Perković ovog će utorka u 13 sati krenuti u obranu svoju krune. Najbolja bacačica diska svoje generacije ponovo je favorit, ali opasno joj prijeti Kubanka Denia Caballero

Hrvatska 25-godišnja atletičarka u karijeri je osvojila sve, ali želi još. Nakon tri europska zlata, jednog olimpijskog, svjetskog i mediteranskog, Sandra je spremna za novu veliku krunu. U Pekingu će s početkom u 13 sati u finalu bacanja diska ponovo biti sve oči uperene u nju, no ovaj put će se morati pomučiti da bi uzela titulu.

Sandra je u kvalifikacijama prebacila normu hicem od 64.51m i nije bila najbolja. Kubanka Denia Caballero bila je još bolja s hicem od 65.15 i najveća je prijetnja dominaciji naše bacačice. Naime, ove godine bacila je disk čak 70.65m u lipnju u Bilbau, što je duže od Sandrinog hica sezone (70.08m), ali kraće od hrvatskog rekorda od prošle godine (71.08).

'Ne volim te kvalifikacije, znam da sam dovoljno dobra spremna za finale, znam da tamo mogu napraviti čuda, a onda moraš doći u kvalifikacije, baciti tu kvalifikacijsku normu, riješiti se te muke, a ne smiješ dati sto posto sebe. To je sve dvosjekli mač, ali u drugoj sam se seriji sabrala, bacila tih 64 i pol metra i izborila finale', opisala je svoj ulazak u finale svjetska prvakinja iz Moskve i braniteljica naslova Sandra Perković koja u utorak očekuje puno bolji hitac.

Nakon nekoliko sezona u kojima Sandra nije imala pravi izazov, sada ju čeka ozbiljna borba za zlato u kojoj će ljubitelji atletike uživati. U prestižnoj Dijamantnoj ligi ponovo je ove sezone bila najbolja, sada je vrijeme da 25-godišnjoj Kubanki ponovo pokaže tko je vladarica ove atletske discipline...