IZNENAĐENJE U LAUSANNI

Sandra časno priznala poraz, ali i objasnila što se dogodilo

10.07.2015 u 11:32

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković zauzela je drugo mjesto u bacanju diska na mitingu 'Dijamantne lige' u Lausanni s hicem od 67.06 metara

Za Perković je ovo bio prvi poraz u 'Dijamantnoj ligi' ove sezone, nakon četiri pobjede, a bolja od nje bila je Kubanka Yaimi Perez sa 67.13 metara, dok je treće mjesto zauzela još jedna Kubanka Denia Caballero, inače vlasnica najboljeg rezultata sezone, sa 66.04m.

Nakon što u prve dvije serije nije uspjela prebaciti 65 metara, Perković je svoj najbolji hitac izvela u trećoj seriji, te je njime izjednačila domet Perez iz druge serije, ali i tada je Kubanka bila u vodstvo zbog boljeg drugog hica. U preostale tri serije Perković je prestupila, dok je Perez u petoj seriji još popravila svoj rezultat bacivši disk do novog osobnog rekorda od 67.13m.

Nakon pet od sedam održanih natjecanja u 'Dijamantnoj ligi' Perković i dalje uvjerljivo vodi u redoslijedu diskašica sa 18 bodova, Perez se probila na drugo mjesto sa sedam, dok je Australka Dani Samuels s pet bodova.

'Normalno da mi nije drago što nisam pobijedila, ali znam da sam dala sve od sebe. Bacila sam 67,06 što je vrhunski rezultat, danas je za to bilo potrebno više, a ja to nisam mogla pružiti. Nakon puta avionom uhvatio me grč u leđima, to mi je smetalo na jučerašnjem tonusu koji mi je vrlo bitan za natjecanje da se osjećam spremno. Danas sam bila pre lagana i previše sam letjela, nisam se mogla koordinirati, a disk je tehnička disciplina i kad tehnika malo zastane, zastane i daljina', izjavila je Sandra Perković

Sljedeće natjecanje diskašice će imati za osam dana u Monte Carlu, a nakon toga slijedi još samo završica u Bruxellesu 11. rujna. U međuvremenu je na programu i Svjetsko prvenstvo u Pekingu (22-30. kolovoza) na kojemu će Perković braniti naslov osvojen u Moskvi prije dvije godine.