NE IZGLEDA DOBRO

Samopouzdanje Nigerijaca ovime je totalno dotučeno; protiv njih Hrvatska nikako ne smije kiksati!

06.06.2018 u 17:28

Bionic
Reading

Nigerija, prvi suparnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu Rusiji, nije se proslavila u pripremnim utakmicama uoči početka World Cupa

'Superorlovi' ni u četvrtoj utakmici nisu okusili slast pobjede što nikako nije dobro za njihovo samopouzdanje pred početak SP-a. Nakon poraza od madridskog Atletica 2:3, remija s Kongom 1:1 i poraza od Engleske 1:2, u generalci momčad Gernota Rohra izgubila je u austrijskom Schwechatu od Češke 0:1.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Tomaš Kalaš u 25. minuti. Nakon još jednog ubačaja iz kuta, branič Chelsea je iz blizine iskoristio odbijanac i desnom nogom pogodio pod gredu.

Tomaš Kalaš - gol Nigeriji Izvor: Društvene mreže

Česi su više pokazali pa je pred Nigerijom puno posla kako bi popravila svoju igru, jer s trenutačnom formom nema što tražiti u skupini gdje su Hrvatska, Argentina i Island.

  • +3
Prijateljska utakmica: Engleska - Nigerija Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Zanimljivo, utakmica je dva puta prekidana. Nakon sat vremena igre susret je prekinut zbog nevremena i tuče, a pauza je trajala desetak minuta. U samoj završnici susreta došlo je do kraćeg prekida nakon što je jedan nigerijski navijač utrčao na teren.

Nigerija će otvoriti nastup na svjetskom prvenstvu utakmicom protiv Hrvatske 16. lipnja u Kalinjingradu, šest dana kasnije će igrati protiv Islanda u Volgogradu, a u posljednjem kolu skupine 26. lipnja će odmjerit će snage protiv Argentine u St Peterburgu.