šok u Puli

Samo nekoliko sati uoči utakmice s Rijekom Istra 1961 objavila da je njen igrač zaražen koronavirusom; testirana cijela ekipa, a stigle su i preporuke Stožera

29.08.2020 u 13:06

Bionic
Reading

Istra 1961 je objavila da je jedan njen igrač zaražen koronavirusom, ali nije otkrila njegov identitet ni je li igrao protiv Dinama prije osam dana

Istra 1961 je obavijestila javnost kako je njen nogometaš pozitivan na COVID-19 i to samo šest sati prije gostovanja u Rijeci u 3. kolu HT Prve lige. Istra je zadnju utakmicu igrala prije osam dana protiv Dinama, a nije poznato tko je od igrača zaražen, niti je li sudjelovao u tom susretu.

'Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač NK Istra 1961 pozitivan na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus.

Odmah po primitku obavijesti igrača o mogućim simptomima, liječnička služba NK Istre je sukladno svim propisanim mjerama obavijestila nadležnu epidemiološku službu te je igrač u toku petka zaprimio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne skupine Hrvatskog nogometnog saveza.

Nakon obavijesti o pozitivnom nalazu jednog od igrača u NK Istri je provedeno testiranje svih igrača prve momčadi i cjelokupnog stožera prve momčadi NK Istre putem kvalitativnog imunokromatografskog testa za otkrivanje antitijela IgG i IgM na SARS-CoV-2 te su svi ostali nalazi negativni.

Svi članovi prve momčadi bit će dodatno testirani na COVID-19 u nadolazećim danima. Sukladno procjeni epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog stožera. NK Istra provodit će pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi djelatnici. Klub će o svim novim događanjima na vrijeme obavijestiti javnost', priopćila je Istra 1961.

Pogledajte još jednom najbolje golove 2. kola HT Prve lige.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.