KAD NE IDE...

Samo jedan čovjek u Serie A u ovome je bio gori od Cristiana Ronalda; zašto trener ne oduzme Portugalcu tu privilegiju?

27.09.2019 u 07:01

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo je stroj za golove, ali teško zabija iz slobodnih udaraca. Zapravo, treba mu previše pokušaja da bi zatresao mrežu na taj način, možda i previše...

Statističari u Italiji stigli su do podatka kako je portugalski nogometaš drugi najgori izvođač slobodnjaka u povijesti talijanskog nogometa. Tako je Cristiano Ronaldo, koji je pet puta proglašavan najboljim nogometašem svijeta, propustio zabiti iz 18 slobodnih udarca.

Takvu nepreciznost nadmašio je samo prošle sezone Camillo Ciano iz Frosinonea koji je imao 21 priliku da realizira slobodnjak i niti jednom mu to nije uspjelo.

Kada bi se uključila statistika i iz Lige prvaka Ronaldo je čak 24 puta bio neprecizan, a ukupno je 15 puta pogodio živi zid, u dva navrata je promašio gol, a sedam puta mu je obranio golman.

  • +5
Cristiano Ronaldo protiv Atletico Madrida Izvor: EPA / Autor: EMILIO NARANJO

Inače, najbolji izvođač slobodnjaka Juventusa je po nekim statističkim parametrima Miralem Pjanić koji je ove sezone ima jedan gol iz šest pokušaja, ali ni trener Maurizio Sarri se očigledno ne usudi reći Ronaldu da prestane izvoditi slobodnjake i da to prepusti nekome kome ide mnogo bolje.