WTA I ATP LISTE

Samo je Donna Vekić napredovala; Borna Ćorić stagnira, a Petra Martić u velikom padu

12.02.2024 u 12:42

Bionic
Reading

Ovog ponedjeljka objavljene su najnovije WTA i ATP liste, a od najboljih hrvatskih predstavnika u 'bijelom sportu', pomak je napravila tek Donna Vekić

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić napredovala je jedno mjesto na najnovijoj WTA ljestvici objavljenoj u ponedjeljak i sada zauzima 27. poziciju.

Petra Martić je upisala pad od čak 17 mjesta i ovaj je tjedan 67. tenisačica svijeta. Jana Fett i Antonia Ružić su napredovale po pet mjesta svaka, Fett se popela sa 186. na 181. poziciju, a Ružić sa 199. na 194. Petra Marčinko je pala jedno mjesto i sada je 197. tenisačica svijeta.

Na vrhu nema promjena. prva je Poljakinja Iga Swiatek, druga je Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, a treća Amerikanka Coco Gauff.

Kod tenisača, Borna Ćorić ostao je na 31. mjestu na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak.

Borna Gojo je pao jedno mjesto i sada je 92. tenisač svijeta. Duje Ajduković je ostao na 125. mjestu, a Dino Prižmić je nazadovao dva mjesta do 171. pozicije.

Među prvih deset nema promjena. Prvi je srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Španjolac Carlos Alcaraz, a treći Rus Danil Medvjedev.