nisu imali milosti

Kapetan Bayerna samo je branio svog prijatelja Hrvata, a klub mu je sad izrekao brutalnu kaznu

10.02.2023 u 17:14

Bionic
Reading

Manuel Neuer (36) proživljava teške dane. Za jedan dio nesreća sam si je kriv jer je početkom godine na skijanju slomio nogu i ove sezone sigurno neće igrati, a sad je doznao kaznu koju mu je klub 'odrezao' jer je javno napao čelnike nakon što su dali otkaz treneru golmana, Hrvatu Toniju Tapaloviću

Krajem siječnja Bayern je iznenada otpustio Hrvata Tonija Tapalovića (42) koji je od 2011. godine radio kao trener golmana, a taj je čin poprilično uzdrmao odnose u klubu.

Prvi je reagirao kapetan Manuel Neuer (36) što je i logično jer je Tapalović Neuerov vjenčani kum, a Neuer je kum Tapalovićevom sinu.

'Bio je to strašno jak udarac za mene. O njegovom su me otkazu obavijestili klupski službenici. Stiglo je to kao grom iz vedra neba. Za Tonija je također bilo iznenađenje. Nisam razumio što se događa. Jako me pogodilo. To je bila najbrutalnija stvar koju sam iskusio u karijeri. Kao da mi je netko iščupao srce', rekao je Neuer tada za The Athletic, a na društvenim mrežama je objavio:

'Dragi Toni, danas završava jedna era Bayern Münchena. S tobom nakon 11 i pol godina iz kluba ne odlazi samo apsolutni pionir modernog vratarstva nego i velika osoba. Svi, ne samo u Münchenu, znaju da bez tebe ne bi bilo ovih uspjeha. Nije manje važno, oblikovao si mene i podigao moju igru na višu razinu. Nedostajat ćeš mi i hvala ti na svemu.'

U cijeloj priči Neuer nije štedio čelnike kluba, posebice sportskog direktora Hasana Salihamidžića, a 'okrznuo' je i ostale čelnike poput Olivera Khana te predsjednika Herberta Heinera.

Nakon što se situacija malo smirila, čelni su ljudi kluba objavili kako će kazniti Neuera.

  • +7
Red Bull Leipzig - Bayern München, Bundesliga, 20.1.2023. Izvor: EPA / Autor: Filip Singer

'Klubu je neshvatljivo i razočaravajuće da Manuel Neuer nije prvo razgovarao s nama, nego se obratio novinarima. Više sam razočaran nego ljutit jer sam mislio da će Manuel, sjajan igrač koji je ovdje dugo, prvo s nama razgovarati o tim problemima', kazao je predsjednik Heiner te objavio da će Neuer za početak ostati bez jedne mjesečne bruto plaće, a to je oko 1.6 milijuna eura!

Nagađalo se da bi Neuer nakon svega mogao završiti i na transfer listi, slično kao i Cristiano Ronaldo nakon što se svojevremeno sukobio s čelnicima Man. Uniteda.

'Ne, mi smo Bayern i ovdje se takvi sukobi rješavaju interno i na kraju jačaju klub', istaknuo je Hainer, no dojam je kako Neuer, kad se jednom vrati na teren, više neće biti kapetan:

'Sastat ćemo se s njim i sve analizirati. Manuel Neuer je golman svjetske klase koji je s nama više od deset godina. Sada je bitno da se oporavi od ozljede, onda ćemo vidjeti što će biti', zaključio je predsjednik Bayerna Herbert Heiner.