KAHN MU ZAPRIJETIO

Manuel Neuer obrušio se na čelnike Bayerna zbog otkaza prijatelju s kojim je pjevao hrvatske pjesme

04.02.2023 u 10:31

Bionic
Reading

Njemački reprezentativac i golman bavarskog nogometnog velikana Bayerna, Manuel Neuer osim što se muči nakon operacije, zadao si je nove probleme. Naime, nakon otkaza treneru golmana Toniju Tapaloviću, Neuer je istupio u medije i kritizirao Bayernovu odluku, ali i odmah dobio 'po prstima' od Olivera Kahna

Manuel Neuer s reprezentacijom je neslavno nastupio na SP- u Katru, a vrlo brzo nakon ispadanja Elfa, otišao je na skijanje gdje se 'polomio'. Tako je u problem doveo i svoj klub, jer Bayernu je pod hitno trebalo golmansko rješenje za ostatak sezone.

Sve to očito je unijelo dosta nervoze u bavarski klub, ali i kod Neuera, pa su čelnici kluba nedavno otpustili i trenera golmana Tonija Tapalovića koji je jedan od najboljih Neuerovih prijatelja. Međutim, Neuer je priznao da ga je taj potez kluba itekako iznenadio i pogodio.

'Za mene je to bio onaj završni udarac. Onaj udarac u boksu kada već ležite na podu. Osjećao sam se kao da mi je neko iščupao srce iz grudi. To je najbrutalnija stvar u mojoj karijeri', rekao je Neuer, te nastavio:

'Plakao sam cijeli dan kada je Toni dobio otkaz. Sramotno je da naš odnos mora ovako završiti. Toni me naučio puno toga, nedostajat će mi pjevanje hrvatskih pjesama s njim', završio je Neuer.

Intervju koji je Neuer dao nije se svidio čelnicima minhenskog kluba te su odmah i reagirali. Oliver Kahn u razgovoru za Bild rekao je da je razočaran tim Neuerovim istupom.

'Ono što je Manuel rekao javno nakon Tonijevog otkaza u tom intervjuu nisu stvari koje radi jedan igrač Bayerna. Njegova izjava nije došla u dobrom trenutku zbog uoči važnih utakmica koje nas čekaju. On je povrijeđen zbog prijatelja, ali neke stvari se u tim situacijama ne govore javno', rekao je Kahn, a onda u jednoj rečenici vjerojatno i najavio Neuerov kraj u Bayernu.

'Intervju koji je Neuer odlučio dati nakon svega, najbolji je primjer kako kapetan Bayerna ne smije reagirati. To ne prikazuje prave vrijednosti našeg kluba i igrača'.

Kahn je podsjetio da je i on u karijeri imao sličnu situaciju.

'Sličnu situaciju sam imao 2004. godine u reprezentaciji. Naš trener golmana Sepp Maier dobio je otkaz. S njim sam radio godinama i bili smo veliki prijatelji, pogodilo me sve to što mu se dogodilo, ali znao sam da s time ne smijem izlaziti u javnost', rekao je Kahn i nastavio.

'Ciljevi reprezentacije bili su mi bitniji od mojih osobnih osjećaja. Predstavljao sam svoju zemlju i neke stvari jednostavno ne možeš pričati javno. Manuel je postupio suprotno i pričat ćemo s njim otvoreno oko toga. Atmosfera je dobra deset dana uoči okršaja u Parizu protiv PSG-a i nema potrebe da se sada kvari to raspoloženje'.