KUPCI SU KINEZI

Sammirov klub spas traži u neobičnoj prodaji

17.12.2014 u 15:02

Bionic
Reading

Španjolski prvoligaš Getafe na sve načine traži izlaz iz financijske krize pa čelnici kluba nagovaraju svog trenera, Rumunja Cosmina Contru, da prihvati izdašnu ponudu kineskog Guangzhou R&F-a, jer su Kinezi Getafeu spremni platiti odštetu.

Rumunjski trener Cosmin Contra, koji je u ožujku stigao na klupu španjolskog prvoligaša, održava ga u sredini tablice Primere, a prošlog je vikenda izborio i remi protiv Barcelone (0:0), svojim bi odlaskom iz Getafea mogao postati spasiteljem kluba koji se nalazi u financijskoj krizi.

'Jedini sam u klubu koji ima ponudu i klub me želi prodati u Kinu', izjavio je Contra za rumunjske medije.

Getafe nema zvijezde u igračkom kadru, u kojem se nalazi i povremeni hrvatski reprezentativac Sammir, a za 39-godišnjeg uspješnog i darovitog trenera interes je pokazao kineski Guangzhou R&F, momčad koju je proslavljeni švedski stručnjak Sven-Goran Eriksson doveo do trećeg mjesta u ligi, izborio nastup u drugom pretkolu azijske Lige prvaka i potom odstupio.

'Iz kluba su mi poručili da bih trebao prihvatiti ponudu i tako im pomoći u nastojanju da prevladaju financijsku krizu u kojoj se Getafe nalazi. Kinezi mi nude pet puta veću plaću od ove koju imam u Getafeu', rekao je Contra, dodajući da ga Getafe nakon dvije godine želi ponovno vratiti u Madrid.

Getafe je trenutno na 13. mjestu u Primeri sa 16 bodova iz 15 utakmica, a od zone ispadanja dijeli ga pet bodova.