BELGIJSKI MEDIJI

'Sammir je ostavio Brugge na životu'

22.10.2010 u 09:54

Bionic
Reading

Remi Cluba Bruggea u Maksimiru dobio je velik prostor u belgijskim medijima. Njihovi novinari zadovoljni su rezultatom, jer su i dalje ostali u igri za prolaz

De Morgen piše o iznenađujućem jedanaestercu za domaćina koji nije realiziran, izdvaja se i prilika Sammira na početku utakmice. Novinar tvrdi da je nakon nekoliko minuta Brugge uspostavio kontrolu, ali da nije bilo tečnosti u njegovoj igri. Isto tako donosi se izjava trenera Adrie Kostera da im predstava u Maksimiru daje pravo na optimizam i povjerenje navijača.

De Standaard tvrdi da je utakmica bila otvorena, posebice u prvom dijelu. I oni izdvajaju Sammirove promašaje kao najzaslužnije za 0:0, ali spominju da su i Bruggeovi nogometaši imali svoje šanse.

U tekstu Het Laatste Nieuwsa stoji da Club Brugge još uvijek nema pobjede, ali da je još uvijek živ zahvaljujući Sammirovoj milosti i promašenim prilikama. Njihov novinar piše o sretnim gostujućim licima, da Dinamo nije nepremostiva prepreka i da u Belgiji Brugge mora pobijediti.

Na službenoj internetskoj stranici Bruggea stoji da je njihova ekipa odigrala izvrsnih prvih 45 minuta, ali da su u nastavku Hrvati bili bolji, no da nisu iskoristili svoju najbolju priliku sa 11 metara. Piše se i o taktičkom iznenađenju belgijskog stručnjaka, čudesnoj obrani De Vliegera i o imperativu pobjede dva tjedna kasnije protiv Dinama.