BRAZILCI POKOPALI 'VUČICU'

Šahtar u Rimu stigao nadomak četvrtfinala

16.02.2011 u 22:30

Bionic
Reading

Ukrajinski Šahtar na Olimpicu je šokirao Romu pobjedom 3:2 te praktički već nakon prve utakmice osigurao plasman u četvrtfinale Lige prvaka

Nogometaši ukrajinskog Šahtara, za koji je od prve minute igrao i naš Darijo Srna, dok je Eduardo priliku dobio od 66. minute, stigli su nadomak najvećeg klupskog uspjeha u elitnom klupskom natjecanju, to jest do plasmana u četvrtfinale.

Protiv indisponirane Rome, koja je prva stigla u vodstvo, uspjeli su u samo 12 minuta postići tri gola, potpuno demoraliziravši Tottija, Vučinića i društvo. Naravno, i domaće navijače, koji su zvižducima ispratili svoje ljubimce u svlačionicu.

U drugom dijelu rimski je sastav ipak bio nešto oprezniji, a preko Meneza, koji je zabio prekrasan pogodak, stići i do podnošljivijeg poraza.

Uzvrat se igra u Donjecku 8. ožujka.

ROMA - ŠAHTAR 2:3

RIM. Stadion Olimpico - 31.000 gledatelja; Sudac: Olegario Manuel Benquerenca (Portugal);
Strijelci: 1:0 Perrotta (28), 1:1 Jadson (29), 1:2 Costa (36), 1:3 Adriano (41), 2:3 Menez (61);
Žuti kartoni: Cassetti, Ménez, Perrotta / Čigrinski, Luiz Adriano, Rakitski, Pjatov

ROMA: Doni - Cassetti, Burdisso, Mexes, Riise (od 46. Castellini) - Taddei, De Rossi, Perrotta - Menez - Totti, Vučinić (od 68. Borriello)

ŠAHTAR: Pjatov - Srna, Čigrinski, Rakitski, Rat - Hübschman - Douglas Costa (od 66. Eduardo), Jadson (od 85. Teixeira), Willian - Mhitarjan (od 78. Vitsenets), Luiz Adriano