afrički kup nacija

Sadio Mane odveo Senegalce u četvrtfinale; zabio je za pobjedu, ali zamalo ispao tragičar...

05.07.2019 u 23:29

Bionic
Reading

Nogometaši Senegala plasirali su se u četvrtfinale Afričkog prvenstva zahvaljujući 1:0 pobjedi protiv Ugande u osmini finala u Kairu

Jedini gol na utakmici postigao je Sadio Mane u 15. minuti. Isti je igrač u 61. imao priliku iz kaznenog udarca povećati prednost na 2:0, ali njegov udarac je obranio Onyango.

Senegal će u četvrtfinalu 10. srpnja igrati protiv Benina koji je ranije u petak svladao Maroko zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca. Nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1, a kako se on nije mijenjao niti u 30 minuta produžetka, pristupilo se izvođenju penala u kojima je Benin bio uspješniji sa 4:1.

  • +14
SP 2018., skupina H: Senegal - Kolumbija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Benin je poveo golom Adilehoua u 53. minuti, a izjednačio je En-Neysri u 75. Veliku priliku za Maroko propustio je Ziyech koji je u posljednjoj minuti sudačke nadoknade pogodio vratnicu iz kaznenog udarca. Početkom produžetka Benin je ostao s igračem manje jer je u 97. minuti isključen Adenon, ali uspio je sačuvati mrežu... Prilikom izvođenja udaraca s bijele točke sva četiri igrača Benina bila su precizna, dok je Boufal promašio gol, a udarac En-Nesyrija je odlično obranio Allagbe.