split već bruji, ali...

Sada se zna i cijena koju bi Hajduk trebao platiti za bivšeg igrača, ali najveći je problem što još nije bilo nikakvih razgovora

15.06.2020 u 09:14

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana zavrtila se priča kako bi Hajduk u ljetnom prijelaznom roku mogao vratiti Andriju Balića na Poljud.

Napusti li Josip Juranović ovog ljeta Hajduk, u poljudskim su kancelarijama već počeli razmišljati tko bi ga mogao zamijeniti. I sjetili su se svog bivšeg igrača, danas 22-godišnjeg Andrije Balića, koji je 2016. godine, kao 18-godišnjak prodan Udineseu za tri milijuna eura.

No, iako se tada činilo sve kao sjajna priča, u kojoj bi najviše profitirao mladi igrač, ovaj veznjak nije doživio procvat. I zato se od siječnja 2019. godine seli po posudbama. Trenutno je u slovačkoj Dunajskoj Stredi.

'Andriju jako cijenimo. Bio sam mu trener u reprezentaciji i imamo super odnos. Tudor ga je isto tako trenirao i jako ga cijeni, a dodatno nam je zanimljiv i kao naše dijete. No, ugovor s Udineseom ga veže još godinu dana i oni bi mogli očekivati jako puno novaca', rekao je Hajdukov sportski direktor Ivan Kepčija prije nekoliko dana.

Međutim, čini se da se stvari ipak malo kompliciraju, jer Hajduk bi trebao platiti 500.000 eura odšete.

'Balić s Udineseom ima ugovor još godinu dana, do ljeta 2021. Zasad Udinese nije ponudio opciju nagodbe, a ukoliko igrač želi otići u drugi klub morat će se platiti odšteta u visini od 500.000 eura. Jasno je i zašto, ipak je Udinese godinama ulagao u igrača i žele barem dio uloženog vratiti natrag kroz odštetu i oslobađanje od plaće u zadnjoj godini profesionalnog ugovora', rekao je za Sportske novosti Ante Peša iz agencije Stars nad Friends, koja godinama već zastupa Balića.

'Moguće je da je Balić na popisu želja Hajduka, jer znam da se i Andriji sviđa opcija povratka, da bi rado razgovarao o tome. Međutim, takvi razgovori ipak nisu započeti. Što će biti u budućnosti, ne mogu kazati, ali trenutačno nema konkretnih pomaka po pitanju povratka Balića. Sve su samo želje, ali pitanje je koliko su realno ostvarive', za kraj je rekao Balićev zastupnik Peša.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 28. kolo, NK Istra 1961 - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL