tri od tri

Sada je i Allegriju jasno da bez Mandžukića ne smije igrati u Ligi prvaka

28.09.2017 u 08:30

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić još je jednom dokazao zašto kod trenera Allegrija uživa puno povjerenje

Prošlog vikenda Mario Mandžukić je, nakon dugo vremena, zaigrao na poziciji klasičnog napadača, izguravši 90 milijuna eura plaćenog Higuaina na klupu. Bila je to odluka trenera Allegrija koju su pohvalili mnogi talijanski nogometni stručnjaci.

A sigurni smo i hrvatski izbornik Ante Čačić, koji se znao požaliti da mu Mandžukić ne igra na poziciji koja mu najviše odgovara te da mu zbog toga 'šepa' realizacija u reprezentaciji.

  • +33
Liga prvaka, 27. rujna 2017. Izvor: Reuters / Autor: DAVID MDZINARISHVILI

'Svaka čast Allegriju koji je izabrao Mandžukića kao centarfora umjesto Higuaina, koji nije u najboljoj formi. Po mom mišljenju, Mario je bolji na toj poziciji nego na krilu', izjavio je bivši nogometaš Juventusa Massimo Bonini.

Na veliko veselje Čačića, isto se ponovilo i u srijedu, u utakmici drugog kola Lige prvaka, u kojoj je Juventus dočekao Olympiacos te slavio 2:0.

No bio je Mandžukić dobar i opasan, ali tek ulaskom Higuaina, koji je u 60. minuti zamijenio Cuadrada i zauzeo poziciju klasičnog napadača, Juventus je kapitalizirao svoju premoć.

Mandžukić je također zabio, za konačnih 2:0, što je ujedno bio treći gol hrvatskog reprezentativca u posljednje tri utakmice Lige prvaka. Podsjetimo, osim Olympiacosu, Mandžukić je zabio u prošlosezonskom finalu, Realu, a i prije toga u uzvratnom okršaju polufinala protiv Monaca.

Na temelju tih podataka, vjerujemo da Allegri u sljedećim utakmicama neće ni pomisliti započeti utakmicu bez Super Marija.