majka svih transfera

Sad je napokon i službeno; Inter je potpisao najskuplje pojačanje u klupskoj povijesti

08.08.2019 u 18:06

Bionic
Reading

Talijanski nogometni velikan Inter iz Milana u četvrtak je objavio kako je belgijski reprezentativni napadač Romelu Lukaku (26) i službeno postao igrač 'nerazzurra' s kojima je potpisao petogodišnji ugovor

'Želio sam doći u Inter jer ovaj klub nije za svakoga. Stigao sam sa željom vratiti ga na sam vrh', rekao je Romelu Lukaku po potpisivanju ugovora.

Lukaku je posljednje dvije sezone proveo u Manchester Unitedu za koji je u 96 nastupa postigao 42 gola.

U Interu će Lukaku napokon surađivati s trenerom Antoniom Conteom kojega je nazvao 'najboljim trenerom na svijetu', a trebao bi zarađivati sedam i pol milijuna eura na godinu.

Vrijednost transfera procjenjuje se na oko 80 milijuna eura, a Lukaku tako postaje najskuplje pojačanje u klupskoj povijesti. Rekord je držao Christian Bobo Vieri koji je 1999. godine iz Lazija u Inter stigao za 42 milijuna eura. Ujedno je Lukaku postao i treći najskuplji transfer Serie A u povijesti, ispred njega su samo Cristiano Ronaldo i Gonzalo Higuain!

  • +5
Premier liga, Tottenham - Manchester United Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

>> Ivan Perišić mora otići iz Intera; ovo se čini kao najbolje rješenje za hrvatskog reprezentativca

U Lukakuov transfer trebao je biti uključen i naš Ivan Perišić, ali na kraju ga United ipak nije želio. Sada se za hrvatskog reprezentativca pojavila nova nada, u pitanju je Perišićev odlazak u Romu iz koje bi u razmjeni igrača trebao stići Edin Džeko.