otvoreni trening pred punim tribinama

Sad je na Petkoviću da dokaže kako nije pozvan zbog ozljeda i deficita napadača

18.03.2019 u 19:59

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak je u 19 sati pred punim tribinama Hitrec Kacijana održao prvi trening uoči kvalifikacijskog ogleda (četvrtak, 20.45 sati) protiv Azerbajdžana

Nakon popodnevnog okupljanja u jednom zagrebačkom hotelu, izabranici Zlatka Dalića nevečer su odradili prvi trening. Bila je to i prilika da se pred novinarima, po prvi put kao član Dalićeve momčadi, 'predstavi' Bruno Petković, Dinamov napadač, koji je igrama i golovima ove sezone natjerao izbornika da mu pošalje - pretpoziv.

Međutim, splet nesretnih okolnosti oko drugih igrača, a to su svakako ozljed, taj su pretpoziv pretvorile u poziv.

>> Bruno Petković o odlasku od kuće s 13 godina, Hajduku kojeg je zauvijek prekrižio i ulozi Mandžukićevog nasljednika

'Odličan je osjećaj. Nekakva naplata za sav rad iz proteklih godina kada nije sve išlo kako je trebalo. Na meni je da potvrdim kako nisam ovdje zbog ozljeda i kako vi mediji tvrdite zbog manjka, odnosno deficita na toj poziciji. sad je ispred mene period dokazivanja i nadam se da ću to odraditi čim je moguće bolje,' rekao je Petković.

  • +18
Trening hrvatske nogometne reprezentacije Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Igrao je Petković jednom za mladu hrvatsku reprezentaciju, dok je za aktualnu A vrstu navijao tijekom njezina nastupa na SP-u u Rusiji. Ipak, s nekim s eigračima već pozna. Poput, Matea Kovačića, dok njegovog 'cimera' iz dječalkih dana, Šime Vrsaljka nema zbog ozljede.

Sada je dio te 'srebrne' Hrvatske. a hoće li biti igrač na terenu?

'Sve ovisi o izborniku i momčadi. Naravno da neću biti ljut ako ne igram. Momci su me dobro primili, ugodni su,' dodao je Dinamov napadač te se osvrnuo na pohvale koje je dobivao od svih, pa i izbornika Dalića.

'Nisam vidio pohvale. U zadnje sam vrijeme previše bio po medijima. Ali naravno da godi svaki kompliment, posebno od izbornika. Na meni je da se dokažem i pokažem izborniku da mogu biti važan dio momčadi'.

  • +7
Bruno Petković Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Uz Petkovića, pred novinare je izašao i Borna Barišić koji je ranije ove sezone imao dosta problema s ozljedama.

'Hvala Bogu, sada je sve u redu. Imao sam turbulentnu prvu polusezonu'.

S obzriom na probleme s ozljedama igrača u zadnjoj liniji (Vrsaljko, Pivarić), ovo bi mogla biti Barišićeva ulaznica za reprezentaciju na duže vrijeme:

'Pa gledajte, ja ako dobijem priliku, ja ću je pokušati i iskoristiti. Spreman sam, to je najbitnije. Vrlo je bitno krenuti od starta odlično, ne treba podcjenjivati protivnika. Vidjeli smo puno primjera gdje slabije ekipe iznenade, no ne bježimo od uloge favorita'.