NOGOMETNI HIT EUROPE

Sad je jasno koga je Dinamo izbacio iz Lige prvaka!

11.12.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Iako je hrvatska javnost bila nezadovoljna kad je Dinamo uz pretjerano mnogo muke izbacio Molde iz Lige prvaka, pokazalo se na kraju da su Norvežani jedno od najugodnijih nogometnih iznenađenja ove godine...

Hrvatski ljubitelji nogometa hvatali su se za glavu nakon te ljetne večeri u Moldeu, kada je domaćin dostigao prednost Dinama 3:0 te pritom promašio dva penala. S obzirom da je u prvoj utakmici bilo 1:1 na Maksimiru, 3:3 u Norveškoj odvelo je 'modre' korak bliže Ligi prvaka, no naša javnost je bila razočarana jer ako se tako muči protiv Moldea, što Dinamo ima uopće raditi među nogometnom elitom?

Međutim, s Moldeom smo se prevarili. Nakon ispadanja od Dinama norveška momčad se konsolidirala u Europskoj ligi i tamo postala najugodnije iznenađenje grupne faze natjecanja.

Momčad koju vodi proslavljeni Ole Gunnar Solskjaer izvukla je grupu s Ajaxom, Celticom i Fenerbahčeom. Dinamo je prošlih godina obično ispadao u takvim skupinama Europske lige, ali Norvežani se nisu prepali. Već nakon četiri utakmice osigurali su prolazak dalje i na kraju završili prvi u skupini, ispred tri ugledne europske ekipe.



Remijem u Amsterdamu u četvrtak Molde je zaključio svoju najbolju europsku nogometnu jesen. Po prvi je put u povijesti prezimio u Europi, a Dinamo koji ga je izbacio na putu do elitnog nogometnog natjecanja opet je ostao kratak, što se ponavlja svaki put u zadnjih 45 godina. Zanimljivo kako se sve okrene u nogometu...

Europska liga

Skupina A

Fenerbahče - Celtic 1:1
Ajax - Molde 1:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Molde 6 3 2 1 11
2. Fenerbahče 6 2 3 1 9
3. Ajax 6 1 4 1 7
4. Celtic 6 0 3 3 3