MOŽEMO ŽALITI

Sad je jasno da Hrvatskoj na putu ipak nisu stajale najbolje reprezentacije svijeta

27.01.2019 u 08:22

Bionic
Reading

Iako se uoči turnira vjerovalo da su Španjolci, Francuzi i Nijemci najteži mogući ždrijeb na putu do polufinala, pokazalo se da je hrvatska skupina ipak bila korak iza one druge te je u ključnim utakmicama završila pregažena...

Nakon slabe igre i uvjerljivog poraza od Švedske hrvatska rukometna reprezentacija morala se zadovoljiti šestim mjestom na Svjetskom prvenstvu, što je i bio cilj, s obzirom da vodi u kvalifikacije za Igre u Tokiju, no naravno da ostaje žal jer je naša izabrana vrsta bila blizu plasmanu u polufinalu.

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Červar se može pohvaliti da je sa svojim dečkima na SP-u pobijedio europske prvake Španjolce i svjetske prvake Francuze, no porazi od Brazila i Njemačke ipak su ga koštali polufinala i borbe za medalju.

Zanimljivo, iako se vjerovalo da su se našima na putu do polufinala našle najjače moguće reprezentacije, a mnogi su s ljubomorom gledali drugu skupinu u kojoj su bili Norveška, Danska i Švedska, kad je došlo do ključnih utakmica ekipe iz hrvatske grupe završile su pometene s terena pa će se Nijemci i Francuzi morati zadovoljiti borbom tek za broncu, a finale će biti skandinavsko.

Baš zbog toga, kao i brojnih ozljeda koje su pogodile Hrvatsku uoči turnira ostaje žal za propuštenom prilikom, jer velikani su se ovaj put nudili na pladnju, no prilika za još jedan impresivan uspjeh hrvatskog rukometa na kraju je propuštena...