zadovoljan prvenstvom

Červar objasnio zašto mu poraz od Švedske uopće nije teško pao

26.01.2019 u 22:36

Bionic
Reading

Lino Červar priznaje da Hrvatska nije bila na potrebnoj razini u dvoboju za peto mjesto protiv Šveđana, ali svojim umornim i potrošenim rukometašima ništa ne zamjera...

Hrvatski 68-godišnji izbornik bio je ogorčen na kritike javnosti nakon prethodnih utakmica svoje izabrane vrste, a smetalo mu je i suđenje, no puno bolje je primio ono što se događalo u prilično nebitnoj utakmici za peto mjesto ove subote u Herningu.

  • +25
Lino Červar Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Švedska je glatko pobijedila 34:28, no nije bilo tuge u našem taboru.

'Nismo imali dovoljno koncentracije, napravili smo na početku nekoliko tehničkih grešaka koje su rezultirale njihovim vodstvom, kao što ste vidjeli, nije igrao Duvnjak koji je povrijeđen pa nismo htjeli riskirati. Također, Horvat je igrao povrijeđen i poluspreman. Bili smo stvarno umorni, puno smo napora prošli i nismo uspjeli, obrana nije bila čvrsta kao inače. Bilo je puno pogrešaka u koncentraciji i u napadu i jednostavno ovaj put nismo bili pravi,' izjavio je Lino Červar za RTL pa dodao:

'Neovisno o tome, jako sam zadovoljan, nemam ništa reći ekipi zbog ovog poraza. Ostvarili smo cilj zbog kojeg smo došli ovdje - izborili smo kvalifikacije za Olimpijske igre. Moramo čestitati igračima.'

'Ne žalim za ničim, mislim da smo igrali bolje nego na Europskom prvenstvu, a ono što je najbitnije je da smo dobili jedan tim. Igrači se žrtvuju jedan za drugoga, to je najveći dobitak za budućnost i mislim da ćemo zbog toga biti mnogo jači. Ne smijemo zaboraviti da smo igrali bez mnogo igrača kao što su Pavlović, Marić, Mamić. Ali ovi koji su stigli ovdje su opravdali moje povjerenje, pokazali smo i mentalnu snagu i vraćali se iz ponora. Dobili smo svjetske i europske prvake i kad se sve rezimira, dečki zaslužuju čestitke,' zaključio je hrvatski strateg.