ŠVEDSKOJ PETO MJESTO

Neprepoznatljiva Hrvatska glatkim porazom pokvarila dojam na oproštaju od SP-a

26.01.2019 u 21:53

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u borbi za peto mjesto izgubila je ove subote u Herningu od Švedske rezultatom 28:34, na svom oproštaju od Svjetskog prvenstva...

Dvoboj za prestiž koji je IHF nametnuo našima i Šveđanima definitivno nije dobro ispao za Červarovu družinu. Hrvatska je odigrala daleko najslabiju utakmicu na cijelom turniru, gore čak i od neslavne predstave protiv Brazila te upisala glatki poraz na oproštaju turnira, na kojem se na kraju morala zadovoljiti šestim mjestom.

Hrvatski rukometaši iznimno su slabo ušli u ovu utakmicu. Previše tehničkih pogrešaka napravili su u početnim minutama, obrana je bila slaba, a na krilima golova Ekberga i dva Nilssona Švedska prednost popela se na +6 (13:7).

Lino Červar nervozno je pratio što se događa s klupe, pokušavao motivirati svoje igrače koji su djelovali vrlo opušteno, no u završnici prvog dijela ipak su se probudili zahvaljujući boljoj obrani i dalekometnim golovima Stepančića te su prepolovili zaostatak i na odmor otišli s 13:16.

U drugom poluvremenu hrvatska obrana igrala je katastrofalno. Čak ni Šego nije imao svoj dan, a Stevanović si je priuštio jedan bizaran pogodak u svojoj najvjerojatnije oproštajnoj utakmici od reprezentacije. Švedska prednost rasla je iz minute u minutu, a kad je dosegla sedam razlike osam minuta prije kraja (31:24), bilo je jasno da je sve riješeno. Do kraja susreta Ivan Stevanović s nekoliko je krasnih obrana ipak popravio dojam, ali naši su izgubili rezultatom 28:34.

Najbolji strijelac kod Hrvatske bio je Luka Stepančić sa pet postignutih golova, dok je kod Švedske je Ekberg zabio 6.

Švedska je ovom pobjedom osvojila peto mjesto i zaradila tek nešto malo lakši ždrijeb u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020., dok su naši također izborili dodatni turnir za odlazak u Tokio, a do tada će se nadamo se ozlijeđeni igrači oporaviti, a stručni stožer bolje posložiti...

SP u rukometu, utakmica za peto mjesto:

Hrvatska – Švedska 28:34 (13:16)

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL