NEMAJU RADNE DOZVOLE

Sa sportskog terena u policiju pa izgon iz RH

09.11.2011 u 12:31

Bionic
Reading

HMNK Vrgorac započeo je sezonu s velikim planovima i ambicijama, i nakon odličnog starta u prvenstvu, u kojem je nanizao nekoliko pobjeda, s nogometnog terena povukao je svoje igrače iz Bosne i Hercegovine, i nakon toga nanizao tri poraza za redom

Iza zbunjujuće odluke uprave kluba, da iz sastava izvadi ponajbolje igrače, stoji problem o kojemu se do sada nije vodilo računa pa su neki hrvatski sportski klubovi već platili cijenu.

Naime, cijeli niz sportaša iz susjednih zemalja igra u Hrvatskoj bez urednih radnih dozvola.

Krajem rujna policija je u Dubrovniku nakon utakmice 7. kola Treće HNL-jug između GOŠK-a i Velebita, u policijsku postaju privedela Darka Đajića i Lazara Zečevića, dva BiH državljanina, nogometaša GOŠK-a, koji su u ljetnom prijelaznom roku stigli u dubrovačkog trećeligaša, ali nisu imali radne dozvole, pa su kažnjena s tri mjeseca zabrane ulaska u Hrvatsku.

U Sinju, nakon košarkaške utakmice KK Zadar i KK Alkara, u svlačionice je upala policija i privela mladog košarkaša Zadra Uroša Zadnika, jer takođernije imao urednu radnu dozvolu.

U posljednjoj policijskoj akciji u Vrgoracu, nakon odigrane utakmice 2. HMNL Tin- Porto Tolero, u policijsku postaju su privedena dva igrača MNK Tin, Enes Crnalić i Almir Krupić, BiH reprezentativci, koji nisu imali uredne radne dozvole, i dobili su zabranu ulaska u RH u vremenskom trajanju od tri mjeseca.

Nakon ovakvih akcija, uprave klubova počele su povlačiti svoje igrače s parketa i rješavati radne dozvole, jer se u protivnom loše piše i klubovima kojima ne igraju prvotimci, i igračima koji zarade zabranu ulaska u Republiku Hrvatsku.