DOBRA PERSPEKTIVA

Sa Šarićem, Katićem i Kraljevićem Split će biti 'pravi'

03.10.2012 u 08:56

Bionic
Reading

Prva dva kola regionalne lige Splićani su završili s polovičnim uspjehom, na Gripama su pobijedili favoriziranu Crvenu zvezdu, a u Ljubljani su izgubili od Olimpije. Potvrdili su da imaju potencijal zadržati status regionalnog ligaša

Nakon što su vratili mjesto u regionalnoj ligi, Splićani ga žele zadržati, a po onome što su prikazali u prva dva kola, velika je vjerojatnost da će im to i poći za rukom. Pobjedom nad Crvenom zvezdom na krcatim Gripama, žuti su nastavili lijepi niz iz prošle sezone, u kojoj je na Gripama slavio jedino kasniji prvak Hrvatske Cibona. Gripe su za sada neosvojiva tvrđava, u kojoj nikome neće biti lako uzeti bodove.

Na gostovanjima će ipak biti nešto teže, potvrdio je to i prvi ogled u Ljubljani. Prvenstveno zbog neiskustva mlade momčadi, ali i širine rostera. Žuti su se dobro nosili s Olimpijom do pred sam kraj utakmice, no kombinacija umora i velikog broja osobnih pogrešaka stajala ih je poraza, koji nikome nije pretjerano teško pao.


Analizirajući spomenute dvije utakmice, lako je doći do zaključka što žutima nedostaje da bi bili još bolji i da bi se mogli boriti za sredinu ljestvice. Iz aviona se vidi da im nedostaje jedan od najboljih igrača iz prošle sezone Luka Babić, koji je prešo u euroligaša Cedevitu. Nedostaje njegova raznovrsnost, obrana, skok, šut sa distance i istrčavanje kontra napada. Također, nedostaje i jedna 'petica', koja bi odmorila Vujčića, te organizator igre koji bi popunio minutažu između veterana Subotića i poletarca Marinellija.

No spomenuti nedostatci na koncu bi se mogli pokazati kao velike prednosti ove momčadi, jer od tri potencijalno problematična mjesta, žuti su dobro pokriveni na sva tri. Za mjesec dana u momčad bi se trebao vratiti Katić, koji se dobro oporavlja od ozljede koljena i on će zauzeti mjesto organizatora igre. Također, uskoro bi se trebao oporaviti i mladi centar Kraljević, čija će visina pomoći žutima pod obručima.

No ono najvažnije i najvrjednije što žuti čekaju, je dozvola da registriraju najboljeg europskog juniora Darija Šarića, koji bi trebao biti prevaga, ono što žutima u ovom trenutku najviše nedostaje. Suvišno je i govoriti koliko je Šarić vrijedan igrač, tijekom pripremanih susreta potvrdio je da se s njim u postavi otvaraju brojne kombinacije. Jer Dario može podjednako dobro igrati na svim pozicijama.

S Katićem, Kraljevićem i Šarićem u sastavu, momčad Splita dobiva potpuno novu fizionomiju. Ne samo da će trener Mladen Erjavec moći računati na veći broj kvalitetnih igrača, nego će moći racionalnije rasporediti snage veterana, Vujčića, Subotića i Mimice, što će i njihovim nastupima dati kvalitetniju dimenziju.