PAKLENI PORTUGALAC

S ovim momkom, Dinamo je značajno bolja momčad!

31.07.2013 u 10:03

  • +10

Liga prvaka, 3. pretkolo: Dinamo - Šerif

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Bionic
Reading

Nakon minimalne pobjede protiv Šerifa u utorak navečer, dojam ostaje da je razlika pogodaka mogla biti i veća. No, jedan je igrač dobio isključivo riječi pohvale

Iako se na tribinama igrala jedna sasvim 'posebna utakmica', na terenu je Dinamo uglavnom izgledao dobro, a posebno njegova desna strana. To je mišljenje većine korisnika s Tribine, koju su upravo Ivu Pintu vide kao najveći dobitak u igri Dinama u odnosu na prošlih nekoliko utakmica. Ovo su njihova mišljenja:

'Po ne znam koji put pokazalo se u Dinamovoj momčadi da je desna strana dominantna naspram lijeve i da je prije svega Pinto mnogo angažiraniji i odlučniji u prodoru prema naprijed nego sramežljivi Pivarić, pa je i Fernandes bio u određenim trenutcima bez potpore, a pokazalo se, sam nije mogao. S druge strane, prodorni Pinto koji se stvarno nabacao centaršuteva i na tome mu čestitam, ali jedna stvar još ne valja, a to je preglednost igre. Naime, mogli ste u nekoliko njegovih ubačaja uočiti kako sve radi poprilično automatski šaljući lopte u šesnaesterac bez prethodnog gledanja u isti što je zapravo tzv. 'igra napamet', a to se nikako ne uklapa u kontrolirani nogomet koji Jurčić preferira, ma što to značilo. Od ostatka, pohvala Soudaniju koji je vrebao priliku, pokazao ponovno sjajnu tehniku, ali nikako nije uspio doći do neke izrazite prilike za odmjeren udarac.

Nakon ove utakmice mora bit sasvim jasno da Husejinović nije taj kreativac kakvim ga Jurčić doživljava jer on jednostavno nema tu ideju. Za mene, najbolji je pojedinac u Dinamovoj momčadi bio mladi Zelenika koji je ovime bacio rukavicu u lice Mamiću i klupskoj politici koja traži igrače u nekim dalekim zemljama, a ne prepoznaje potencijal u vlastitom dvorištu. Eto, toliko o Dinamu koji je odigrao još jednu utakmicu u kojoj je stvorio hrpu prilika i zabio samo jedan gol. Tako se ne uspijeva u Europi. I još jedna stvar; Addy je kiks igrač ove momčadi i on će najvjerojatnije biti taj zbog kojeg će Dinamo primati golove u Europi. Protiv Sheriffa je ponovno pokazao da nije sto posto koncentriran i to je zamalo skupo koštalo modru momčad na samom kraju utakmice', primijetio je korisnik Baiso.


'Što se tiče pojedinačnog komentara o igračima, započet ću s najboljim igračem na utakmici – Pintom. Čovjek je bio apsolutno konstantna prijetnja, svih 90 minuta išao neumorno po desnoj strani i radio totalni nered obrani Sheriffa, lijepo ulazio u prazan prostor, uputio nekoliko odličnih centaršuteva, a nakon jednog je i postignut gol. Defanzivno također odličan, nema kraj njega laganog prolaza. Odigrao je jednostavno vrhunski.

Odmah uz njega je Alžirac Soudani. Čovjek igra odlično i konstantno pokazuje sve svoje kvalitete. Sad se čovjek samo može zapitati, hoće li uspjeti još bolje nakon što Ramazan završi i počne normalno konzumirati hranu. Odličnu partiju je pružio i Fernandes. Konstantna prijetnja protivničkoj obrani i vrataru, šteta što upravo on nije postigao gol jer je to po meni i najviše zaslužio. Malo mu fali podrške po lijevoj strani, tj. ono što Soudani ima u Pintu. Pivarić nije ta razina, nije ni Ibanez, ali bi mogao biti Lima. Vidjet ćemo hoće li to biti. Ako bude, bit će i lijeva strana Dinama paklena, a Fernandes još bolji.

Zeleniku jednostavno moram spomenut jer je čovjek imao dvije odlične obrane. I svaka mu čast za njih. Također mu treba stisnut ruku što nema kod njega panike kada ima loptu u nogama već to mirno rješava. Ali mora se ipak biti realan i priznati da je ispred njega još puno rada i da bi mu puno više koristilo da brani negdje drugdje u ovom trenutku gdje će biti manji pritisak (koji on još uvijek ne osjeća, ali krenut će nakon što primi prvi gol). Ne stoji dobro (kod one prve obrane praktički je stajao uz vratnicu ostavivši cijelu drugu stranu praznu), a nema ni sigurnosti kod izlaska na lopte. Sve je dobro dok zbog toga nema gola u Dinamovoj mreži (kao što je u ove 3 utakmice koje je branio), ali nakon par primljenih golova zbog toga mogao bi se mladi golman naći pod velikim pritiskom', uoči je korisnik Cepi1.

Ako želite komentirati Dinamove utakmice ili ostala aktualna događanja, uključite se našoj zajednici nogometnih znalaca na portalu Tribina.hr.