ŠIMIĆ ZA TPORTAL

S Milanom je osvojio dvije Lige prvaka, pa zna tko ima klasu za San Siro: Ovi bi dinamovci mogli igrati za Crveno-crne...

25.10.2022 u 08:20

Bionic
Reading

Među 11 hrvatskih sretnika koji su nosili dres Milana, od kojih su neki imali samo epizodne uloge, dok su neki pisali povijest ovog velikog kluba, nalazi se i Dario Šimić. On je sa 129 utakmica na drugom mjestu, iza Zvonimira Bobana (251 utakmica), ali zato Šimić s Crveno-crnima ima dva naslova europskog prvaka, za razliku od jednog Bobanovog. I zato je zahvalan sugovornik za najavu večerašnjeg ogleda u Maksimiru

Maksimirski stadion ovog će utorka od 21 sat (Arenasport, MAXtv) ugostiti Dinamo i Milan, u utakmici 5. kola nogometne Lige prvaka. Obje momčadi traže i žele pobjedu, jer na dnu su skupine s 4 boda, odnosno gledaju u leđa Chelseaju i RB Salzburgu.

Naravno, navijačima hrvatskog prvaka, jasno je da je ovo Dinamu itekako važna utakmica, u kojoj mora do bodova želi li ostati u utrci za jedno od tri mjesta koja jamče 'proljeće u Europi'. Iluzorno bi bilo očekivati bodove na Stamford Bridgeu sljedećeg tjedna.

'Ne brinite, i Milanu je situacija jednako komplicirano. Istina, Crveno-crni sljedećeg tjedna igraju sa Salzburgom, što je ipak malo lakši suparnik nego Chelsea. No, Milan želi igrati u Ligi prvaka i na proljeće, pa želi ove bodove. I zato je Dinamo u boljoj psihološkoj situaciji, jer se od Milana očekuje da prođe skupinu', rekao je za tportal Dario Šimić, koji je tijekom karijere nosio dres Dinama i Milana, ali i gradskog mu suparnika, Intera.

U kakvim ste relacijama s ljudima iz Intera, jer sigurno im nije drago što se sada 'kunete' u Crveno-crne.

'Ma, nemam nikakvih problema. Imamo izuzetno korektan odnos i ne zamjera mi nitko ništa'.

Baš kao što vam u Zagrebu ne zamjeraju što ste navijač (i) Milana?

''Navijam i za jedne i za druge. Mislim na Dinamo i Milan. Naime, u Milanu sam igrao šest sezona, osvojio sam dvije Lige prvaka, a sada sam i njihov zaposlenik. Tako da bi ja najsretniji bio da obje momčadi prođu skupinu. Bit će teško, ali nije nerealno'.

Kakvi su Dinamovi izgledi u ovoj utakmici?

'Dinamo svake godine igra dobro u Europi, iako ove sezone momčad možda nije toliko jaka kao prije dvije sezone. No Milan očekuje zahtjevan meč i neće mu biti lako. Morat će pružiti jako dobru partiju kako bi pobijedio. Dinamu treba pobjeda, što znači da će barem u jednom dijelu utakmice morati zaigrati otvorenije. No s obzirom na to da ima još jednu utakmicu, onu protiv Chelseaja u Londonu, ne bi trebao izgubiti protiv Milana. Sve je otvoreno. No u jednoj utakmici Dinamo sigurno može pronaći svoju priliku'.

Kada biste vi sastavljali Dinamovu momčad, koga biste prije stavili u početnih 11, Ivanušeca ili Baturinu?

'Teško mi je govoriti o tome, jer ja nisam uz momčad, ne znam kako tko trenutno 'diše'. Znam samo da Ivanušec može 'razbiti' svaku obranu. No, osobno bih ipak uvijek, u ovakvim utakmicama, prednost dao iskusnijem, a to je u ovom slučaju Ivanušec. No, daleko od toga da mladi Baturina ne može biti džoker s klupe. A tko će zaigrati, tek trebamo vidjeti'.

Takvih problema ima i Stefano Pioli. Posebno se to odnosi na Brahima Diaza, koji je 'načet' završio ogled protiv Monze, a u toj je utakmici zabio prva dva gola?

'Znam, odnosno čitam da imaju dosta problema s ozljedama. Što se Diaza tiče, nisam pričao s nikim iz kluba, tako da ne znam hoće li igrati ili ne. U svakom slučaju, riječ je o odličnom igraču, koji ako neće moći igrati, bit će veliki gubitak za Piolija'.

Kada bi nekog Dinamovog igrača mogao preporučiti Milanu, tko bi to bio?

'Dinamo ima sjajne igrače, počev od golmana Livakovića, pa preko Oršića, Ademija, Petkovića, ali samo onog u pravoj formi u kakvoj je bio zadnje vrijeme, koji mogu igrati bilo gdje, u bilo kojem klubu. Prema tome i u Milanu', zaključio je Dario Šimić, kojem će ovog utorka možda biti i najjednostavnije. Jer tko god da pobijedi, srce će mu biti na mjestu.

  • +5
Nogometaši Milana prošetali su maksimirskim travnjakom, ali trenirali nisu Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar
Standings provided by Sofascore