VEČERAS OD 21 SAT

[FOTO] Dinamo u najjačem sastavu ide po bodove protiv Milana; s njima je pobijedio Chelsea, pa čemu onda mijenjati?

25.10.2022 u 07:47

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama odradili su u ponedjeljak posljednji trening na Maksimiru uoči večerašnjeg (21 sat, Arenasport, MAXtv) ogleda 5. kola skupine E Lige prvaka protiv Milana. Dinamov trener Ante Čačić nema previše briga oko sastava, jer nedostaje mu tek Boško Šutalo. S druge strane, Stefano Pioli ima velikih briga, jer puno je igrača na listi ozlijeđenih

Dinamov trener Ante Čačić na konferenciji za novinare nije želio otkriti sastav s kojim će se suprostaviti Rossonerima, tek je rekao kako u momčadi nema većih problema i svi su igrači, izuzev već duže ozlijeđenog Boška Šutala, spremni za važan ogled.

'Stanje u momčadi je dobro, svi su na dispoziciji. Ovo je naša 26. utakmica ove sezone, velik je uspjeh i da imamo toliko zdravih igrača', kazao je Čačić.

'U Milanu smo vidjeli da protiv njih možemo igrati. Igrači su svjesni da nije drastična razlika u kvaliteti i da ako pružimo svoj maksimum, šanse nam rastu', dodao je trener hrvatskog prvaka.

Dinamo je ove sezone u Ligi prvaka igrao u formaciji 3-5-2, pa je izgledno da će i večeras Čačić tako posložiti karte. Dakle možemo očekivati sastav: Livaković - Ristovski, J. Šutalo, Perić - Moharrami, Ademi, Mišić, Ivanušec, Ljubičić - Oršić, Petković.

Takav sastav sugerira da bi se Ljubičić i Moharrami, prema potrebi, trebali priključivati i zadnjoj liniji, a zahvaljujući svojim trkačkim kapacitetima, ubacivati se i naprijed.

Naravno, Martin Baturina sigurno bi mogao biti 'u niskom startu' jer ovaj je mladić pokazao da zna i može. Doduše, u ovakvoj utakmici Čačiću sigurno treba igrač s ipak više iskustva.

  • +13
Posljednji Dinamov trening uoči utakmice s Milanom Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

S druge strane, momčad Rossonera nije trenirala u Zagrebu dan uoči utakmice, već je to odradila u kampu u Milanellu u ponedjeljak ujutro.

Termin zagrebačkog treninga iskoristili su tek za šetnju glavnim maksimirskim terenom.

Milanov strateg Stefano Pioli protiv Dinama ne može računati na prvog vratara Mikea Maignana jer je ozlijedio list na utakmici francuske reprezentacije protiv Austrije u rujnu i vjerojatno će propustiti Svjetsko prvenstvo. Umjesto njega brani iskusni Rumunj Ciprian Tatarusanu.

Izvan stroja su i Zlatan Ibrahimović, Davide Calabria te Alexis Saelemaekers dok je Fikayo Tomori otpao zbog crvenog kartona zarađenog u posljednjoj europskoj utakmici protiv Chelseaja na San Siru.

U posljednjoj utakmici protiv Monze ozlijedio se i dvostruki strijelac u tom dvoboju, Španjolac Brahim Diaz, koji je također pod velikim upitnikom.

Nakon dva poraza od trenutačnog lidera skupine Chelseaja - uz pet primljenih golova, bez postignutog gola, Milan se, baš kao i Dinamo, našao u teškoj situaciji.

Milan je pod vodstvom Stefana Piolija osvojio prvi scudetto u desetljeću, ali i dobio samo dvije od deset utakmica u elitnom europskom razredu, izgubivši šest puta.

Talijanski mediji su objavili kako se Milan očajnički želi plasirati u osminu finala jer bi ulazak u knock-out fazu Lige prvaka navodno donio najmanje 60 milijuna eura prihoda.

'Treniramo dobro, naviknuli smo na ovaj nivo. U dobroj smo formi. Moramo biti pažljivi, kompaktni. Ne smijemo ispadati iz ritma, to nam se ne smije dogoditi. Svaka utakmica je posebna i teška. Svaku utakmicu igramo kao da nam je zadnja. Svakako da je bitna, ali ne i najbitnija. Što se tiče taktike i psihološkog pristupa, ne trebam dodatno motivirati igrače', poručio je Pioli.

  • +5
Nogometaši Milana prošetali su maksimirskim travnjakom, ali trenirali nisu Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

VJEROJATNI SASTAVI

DINAMO: Livaković - Ristovski, J. Šutalo, Perić - Moharrami, Mišić, Ademi, Ljubičić, Ivanušec - Oršić, Petković.

MILAN: Tatarusanu - Kalulu, Gabbia, Kjaer, Hernandez - Tonali, Bennacer - Messias, De Ketelaere, Leao - Giroud

Standings provided by Sofascore