DA SILVA SE VRATIO

S dva gola Eduardo oduševio i Bilića

27.07.2009 u 19:29

Bionic
Reading

Hrvatski Brazilac Eduardo da Silva vratio se u velikom stilu. Iako nitko nije sumnjao u njegovo znanje, prošlotjedna Wengerova izjava da će Dudua čekati još dva mjeseca navukla je oblak sumnje na Eduardove trenutne mogućnosti. Ipak, na travnjaku je dokazao da je u formi i da se na njega može računati već u Minsku protiv Bjelorusije

Londonski Arsenal priprema se u Austriji, a danas je odigrao prijateljsku utakmicu protiv mađarskog Haladsa. Iako se nije znalo koliku će minutažu dobiti hrvatski napadač Eduaro da Silva, trener Wenger poslao ga je na travnjak od prve minute. Vjerojatno je i Wengeru u interesu da čim prije dozna može li Dudu nadomjestiti Adebayora ili ne.

Na njegovu sreću, ali i na radost izbornika Bilića, koji je s kolegom Jurčevićem posjetio Arsenal, Eduardo je dokazao da će biti onaj stari.

Eduardo je u 25. minuti primio dodavanje Bendtnera na vrhu kaznenog prostora i udarcem ljevom nogom pospremio loptu iza leđa suparničkog vratara za 2:0 Arsenala. Dudu je postigao i gol i slobodnjaka (za 3:0), a nakon 63 minute ige, trener Wenger ga je povukao s terena. S obzirom na to da je bilo rečeno kako će Eduardo igrati svega 15, 20 minuta, ovakav Eduardov nastup može samo ohrabriti. Posebno izbornika Bilića, koji je boravio u Austriji, u društvu pomoćnika Jurčevića.

Arsenal je na kraju slavio sa 6:0, a golove su postigli još Bendtner i Van Persie (po dva).

Dvoboj su uživo pratili izbornik reprezentacije Slaven Bilić i trener Nikola Jurčević, koji su izuzetno zadovoljni prikazanim.

'Naravno da smo zadovoljni, kako i ne bi bili nakon ovoga. Dudu je odličan, spreman, rastrčan, hitar kad primi loptu, po pokretima se ni najmanje ne razlikuje od suigrača, drugim riječima, gledajući ga, nikada ne biste pomislili da je imao toliku pauzu', rekao je Slaven Bilić te dodao:

'On se definitivno i potpuno vratio, a to je ono što smo priželjkivali, i najbitnije od svega je da je zdrav. Mene posebno raduje njegova lakoća, želja i stalna opasnost po protivnički gol. Ako tomu dodamo da je odigrao odličnih 60 minuta, da je dvaput bio strijelac, onda stvarno nemamo šta drugo reći nego da je sve super i da smo zbilja sretni da je sve tako kako jest'.

Bilić i Jurčević otputovat će u utorak u Bad Waltersdorf, u pripremni kamp Arsenala kako bi iz prve ruke, od Arsena Wengera i Bore Primorca saznali u kakvom je ukupno stanju Dudu te će iskoristiti prigodu i pogledati trening.

Listu kandidata za Minsk Bilić će objaviti u srijedu.