RAIKKONEN JE PEHIST

Ružan prizor: Vatra izbila iznad Kimijeve glave!

20.03.2016 u 12:08

  • +9

Formula 1, Velika nagrada Australije

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Jason Reed

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen jedan je od tragičara nedjeljne Velike nagrade Australije nakon što je njegovu borbu za pobjedničko postolje prekinuo kvar zbog kojeg je morao odustati...

Iskusni 36-godišnji Finac nema sreće. Prošle sezone većina kvarova Ferrarija dogodila se na njegovom bolidu, a tako je počela i 2016. godina. Kimi je ove nedjelje odlično startao i do ulaska u boks držao drugo mjesto, da bi zatim pao iza Nice Rosberga.

Crvena zastava i prekid utrke donijeli su krivu taktičku odluku Ferrarija pri izboru guma pa se Kimi mogao nadati tek četvrtom mjestu, iza dva Mercedesa i timskog kolege, no nije se dokopao cilja.

Raikkonenovo odustajanje bilo je prilično dramatično jer je plamen izbio iznad vozačeve glave, ali je srećom brzo ugašen i bez ozljeda je mogao napustiti vozilo.

'Motor je još radio, ali izgubio sam snagu i morao sam se zaustaviti. Osim toga, bolid je jako dobro radio, no puno je još posla pred nama,' kaže posljednji Ferrarijev svjetski prvak koji vjeruje da je njegova momčad puno bliže Mercedesu nego je to izgledalo nakon kvalifikacija u subotu.