AUSTRALIAN OPEN

Rusku tinejdžericu set je dijelio od četvrtfinala, Sinner ga izborio s lakoćom

21.01.2024 u 12:14

Bionic
Reading

Češka tenisačica Barbora Krejčikova plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melbourneu, nakon što je svladala 47. tenisačicu svijeta Ruskinju Miru Andrejevu nakon tri seta, 4-6, 6-3, 6-2

Krejčikova, 11. tenisačica svijeta, pobijedila je nakon dva sata i dvije minute. Prvi set dobila je 16-godišnja, ali nakon toga Čehinja je popravila igru, u sljedeća dva seta čak četiri puta oduzela servis protivnici i plasirala se u četvrtfinale. Tamo će igrati protiv braniteljice naslova Bjeloruskinje Arine Sabaljenke, koja je ranije danas svladala Amerikanku Amandu Anisimovu sa 6-3, 6-2.

Andrejeva je ranije izbacila Tunižanku Ons Jabeur, bivšu drugu igračicu svijeta.

Svjetski broj 4 Talijan Jannik Sinner nastavio je svoj niz na Australian Openu pobijedivši u nedjelju 15. na ATP ljestvici Rusa Karena Haćanova s 6-4, 7-5, 6-3 u osmini finala. Za mjesto među posljednja četiri, Sinner (22),  suočit će se ili s 5. igračem svijeta Andrejem Rubljevom ili s Australcem Alexom de Minaurom.

Sinner je jedini igrač koji je pobijedio prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića nakon Wimbledona i do kraja sezone 2023. Uspjelo mu je čak dva puta, na Mastersu (u grupnoj fazi) i u Davis Cupu. U međuvremenu je izgubio od Srbina u finalu Mastersa.