ALEXU NAJVEĆA ČAST

Ruska zvijer preuzima olimpijsku baklju

27.09.2013 u 11:08

Bionic
Reading

Slavni hokejaš Aleksandr Ovečkin bit će prvi ruski nositelj baklje uoči Zimskih olimpijskih igara koje će se u veljači održati u Sočiju

Trostruki najkorisniji igrač (MVP) NHL lige otputovat će tijekom petka u Grčku gdje će u nedjelju u drevnoj Olimpiji biti nazočan na ceremoniji paljenja baklje. Prvi nositelj baklje bit će mladi grčki skijaš Ioannis Antoniou koji će je nakon toga predati Ovečkinu kao predstavniku zemlje domaćina Igara.

'Iznimno sam počašćen što ću biti prvi Rus koji će ponijeti olimpijsku baklju. To je prilika koja se pruža jednom u životu i nešto što neću nikada zaboraviti. Zahvaljujem svome klubu Washingtonu što mi je omogućio da otputujem u Grčku svega nekoliko dana uoči početka sezone,' istaknuo je 28-godišnji hokejaš.


Baklja će 7. listopada stići u Rusiju, a nosit će je više od 14.000 ljudi. U planu je da posjeti najviši ruski vrh Elbrus, kao i dno Bajkalskog jezera, najdubljeg jezera na svijetu, a želja organizatora je i da u studenome iz Gagarinovog centra za obuku kozmonauta prvi put u povijesti ode na svemirsku šetnju.