IZVAN SVOJIH GRANICA

Rusija danas igra prijateljsku utakmicu, a prije tog susreta stigla je moćna poruka: Niste dostojni!

23.03.2023 u 09:33

Bionic
Reading

Rusija danas (18 sati) s Iranom igra svoju prvu nogometnu utakmicu izvan granica starog Sovjetskog Saveza od kada ih je UEFA-e kaznila zbog invazije na Ukrajinu

Prijateljska utakmica na rasporedu je u glavnom gradu Teheranu, a zatim će u nedjelju na domaćem terenu u Sočiju igrati protiv Iraka.

Rusima je UEFA zabranila natjecanje u kvalifikacijama za Euro 2024., a prošle jeseni igrali su tek prijateljske utakmice u Uzbekistanu i Tadžikistanu, obje bez golova, te u Kirgistanu gdje su slavili 2:1.

Rusija je pozvana i da sudjeluje na Srednjoazijskom prvenstvu u lipnju gdje bi još igrali Iran, Uzbekistan, Kirgistan, Tadžikistan, Afganistan i Turkmenistan.

'One zemlje koje igraju s Rusijom, podržavaju rusku agresiju i ono što Rusija radi Ukrajini. Ne moramo razmišljati o tim zemljama, ne moramo se obazirati na njih. Moramo ovo zanemariti. Nisu dostojni. Poštujemo zemlje koje poštuju nacionalni suverenitet i poštuju pravo zemalja da budu neovisne. Suština je da zaboravite Rusiju', rekao je privremeni ukrajinski izbornik Ruslan Rotan.