HRVATSKA SKUPINA

Rusi propustili iznenaditi Francuze; Njemačka uvjerljiva protiv Srbije

17.01.2019 u 23:22

Bionic
Reading

U posljednjem susretu skupine A Svjetskog prvenstva Francuska je svladala Rusiju s 23:22. Rusi su imali tri gola prednosti četiri minute prije kraja, ali Francuska predvođena Kentinom Maheom napravila je preokret...

Bio je to dvoboj bez velike važnosti za obje strane. Francuzi su u bilo kojem raspletu prenosili tri boda, Rusija nije imala nikakve šanse za prolazak u sljedeću fazu natjecanja i za nju je ovo bila borba za čast. Vrlo je bila blizu tome da nakon što je remizirala s Njemačkom i propustila priliku da je svlada, napravi u najmanju ruku istu stvar protiv Francuske. Ipak Francuzi su uspjeli u zadnje četiri minute doći do velikog preokreta.

Didier Dinart iskoristio je ovaj dvoboj da isproba Nikolu Karabatića nakon ozljede i vidi u kakvom je stanju, ali i da pruži priliku Melvynu Richardsonu koji je prvi put zaigrao na ovako velikoj sceni. Odigrao je vrlo dobru utakmicu, bolje nego Karabatić koji je logično van ritma i kroz utakmice drugog kruga morat će naći formu, piše sportnet.rtl.hr.

U francuskom sastavu najefikasniji s četiri gola bio je Melvyn Richardson, a kod Rusije isti broj golova postigao je Aleksander Škurinskij. Viktor Kirejev skupio je 14 obrana

Njemačka je očekivano stigla do pobjede protiv Srbije u zadnjem kolu skupine B Svjetskog prvenstva. Prokopovi izabranici slavili su s 31:23 iako su bili daleko od idealnog izdanja.

Heinevetter je na kraju upisao 14 obrana, a Matthias Musche je postigao pet golova dok je kod Srbije šest golova zabio Nemanja Ilić.

  • +3
Njemačka - Francuska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Soeren Stache/DPA/PIXSELL