scena za pamćenje

Rus i Ukrajinac sreli se u trening-kampu Atalante, a njihova reakcija ostavila je Marija Pašalića i suigrače bez teksta

28.02.2022 u 13:40

Bionic
Reading

Ruska invazija na Ukrajinu izazvala je mnoštvo reakcija, i to ne samo u političkim i gospodarskim sferama, već i među sportašima i sportskim djelatnicima. U Ukrajini nema sportskih aktivnosti, a ruskim reprezentacijama otkazuju utakmice

Ruska invazija na Ukrajinu i dalje traje. Sve to izaziva negodovanje i strah, posebno kod ukrajinskih sportaša, koji strahuju za svoje obitelji, partnere, prijatelje. Ruskim pak sportašima također nije ugodno, jer gdje god nastupaju, označeni su kao agresori. Samim time upitne su njihove profesionalne karijere.

Naravno, iako sportaši nisu ni krivi ni dužni za ovakvo stanje, sigurno im nije jednostavno. Posebno u klubovima u kojima se nalaze igrači obiju država. A takav je nogometni klub iz Bergama, Atalanta, čije boje brani i hrvatski reprezentativac Mario Pašalić.

Ruslan Malinovskij igra za ukrajinsku reprezentaciju dok je Aleksej Mirančuk član ruske reprezentacije. Ali ono što su njih dvojica napravila u danu u kojem je Rusija oružjem krenula na Ukrajinu njihove je suigrače ostavilo bez teksta.

O detaljima njihovog susreta u Atalantinom trening-kampu Zingonia govorio je talijanski reprezentativac Matteo Pessina.

'U našoj svlačionici Rusiju i Ukrajinu predstavljaju Aleksej i Ruslan. Kada je počeo sukob između njihovih zemalja, oni su se zagrlili na treningu', kazao je Messina te dodao:

'To je nogomet, a on spaja sve ono što ljudska ludost pokušava razdvojiti i uništiti.'