ZA SVJETSKU TITULU

Rukometni finale u kojem će jedan veličanstveni niz puknuti, onaj od Francuske traje gotovo 30 godina

Bionic
Reading

U nedjelju nas čeka veliki rukometni finale SP-a između Francuske i Danske (21 sat), a kako god završio, jedan nevjerojatan niz bit će prekinut

Već smo pisali kako Danska može postati prva reprezentacija u povijesti koja je osvojila tri svjetska prvenstva zaredom, a u slučaju novog trijumfa Skandinavci će još povećati svoj rekord po broju utakmica na ovo natjecanju bez poraza – zasad su na 27, čak dva susreta više od Francuza s kojima danas igraju.

No i Francuzi pokušavaju sačuvati jedan fantastičan niz. Naime, oni nisu izgubili u finalu SP-a od 1995. čak 28 godina. Da, zvuči nevjerojatno! Njihova reprezentacija je igrala sedam finala i osvojila šest zlata, jedino je poražena u prvom 1993. od Rusije 28:19, a zatim je krenula zastrašujuća serija (1995. Hrvatska 23:19, 2001. Švedska 28:25, 2009. Hrvatska 24:19, 2011. Danska 37:35, 2015. Katar 25:22, Norveška 33:26) koja je danas u opasnosti.

  • +5
Danska - Španjolska, SP u rukometu 2023. Izvor: Profimedia / Autor: JANEK SKARZYNSKI / AFP / Profimedia

Međusobno se poštuju i respektiraju…

'Čeka nas uzbudljivo finale. Još jedna fizički zahtjevna utakmica, gdje očekujemo stvarno jakog suparnika s nekim od apsolutno najboljih igrača na svijetu', rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen.

' Danska je momčad istog kalibra kao i Švedska. Stoga je imperativ obratiti pozornost na ono što rade. Također i mi smo jako dobra momčad i bit će to sjajna utakmica za navijače', rekao je desni vanjski Francuske Dika Mem.

  • +4
Francuska - Švedska, polufinale SP-a u rukometu 2023. Izvor: Profimedia / Autor: Jonathan NACKSTRAND / AFP / Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal