TUGA U MISLIMA

Rukometne kvalifikacije za Igre u Tokiju, u kojima sudjeluje i Hrvatska, imat će najbolniju moguću uvertiru: Žao mi je što ga nisam više grlio...

12.03.2021 u 10:38

Bionic
Reading

U petak u Montpellieru počinje kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju na kojem će uoči prve utakmice biti održana minuta šutnje

I dok nas u 21 sat očekuje rukometni klasik između domaćina Francuske i Hrvatske, u 18.30 će na parket istrčati reprezentacije Portugala i Tunisa koje jednako optimistično dočekuju dvoboje te se nadaju da mogu biti među dva nacionalna sastava koji će izboriti odlazak na Igre.

Prvi susret turnira imat će i tužnu uvertiru, bit će održana minuta šutnje za Alfreda Quintanu, portugalskog vratara koji je prije nešto više od dva tjedna doživio srčani udar na treningu Porta, a nakon nekoliko dana i preminuo.

Quintana je trebao biti jedan od portugalskih aduta na ovom turniru, a osim minute šutnje, odat će mu počast suigrači iz reprezentacije koji će igrati sa crnim florom oko ruke. Bit će im u mislima i najveća moguća motivacija da za njega igraju i pobjede odnosno u konačnici se plasiraju u Tokio.

  • +3
Portugalski vratar Alfredo Quintana Izvor: EPA / Autor: Ole Martin Wold

'Ovo je zaista bio naš najteži poraz. Neće biti tu s nama, fizički, ali bit će uz nas zauvijek. Žao mi je što ga nisam više grlio. Oni bi volio da prebrodimo ovaj težak trenutak i, koliko god će to biti teško, napravit ćemo to', rekao je portugalski izbornik Paulo Pereira.

Inače, Portugal poslije Tunisa u subotu igra s Hrvatskom (18.30). Većina rukometnih stručnjaka smatra kako je Francuska siguran putnik za Tokio i da će upravo dvoboj između Portugalaca i Hrvata dati drugog sudionika Olimpijskih igara.

Petak:

  • 18:30 Tunis - Portugal
  • 21:00 Francuska - Hrvatska

Subota:

  • 18:30 Hrvatska - Portugal
  • 21:00 Francuska - Tunis

Nedjelja:

  • 18:30 Hrvatska - Tunis
  • 21:00 Portugal - Francuska