ISTO KAO I LANI

Rukometašima Zagreba utješna nagrada u SEHA ligi

03.04.2016 u 18:38

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba osvojili su treće mjesto na završnom turniru SEHA lige u Varaždinu nakon što su u susretu za broncu pobijedili Meškov 24-23.

Hrvatski prvak je tako ponovio uspjeh iz prijašnje dvije sezone kada je također bio treći, a treće mjesto Zagrebaši su osvojili i u premijernom izdanju SEHA lige 2012. godine. Najveći uspjeh ostvarili su 2013. kada su u finalu slavili protiv Vardara.

PPD Zagreb je do pobjede protiv bjeloruskog prvaka stigao nakon čvrste i neizvjesne utakmice. Meškov je u 33. minuti imao tri gola prednosti (16-13), a u nastavku susreta još su dva puta imali po tri gola viška (17-14, 18-15). Zagreb je u posljednjih 20 minuta utakmice zaigrao daleko čvršće i brže i polako je dostizao prednost suparnika. U 43. minuti Zagreb je izjednačio na 18-18, a u 54. minuti i poveo 22-21. Nakon toga više nije ispuštao prednost. Momčad Veselina Vujovića na koncu je mogla i uvjerljivije slaviti, no Lovro Mihić je u pet sekundi prije kraja susreta promašio sedmerac, točnije njegov udarac je obranio Ivan Pešić.


PPD Zagreb su do pobjede predvodili Zlatko Horvat s osam i Luka Šebetić s pet golova, dok su Lovro Mihić, Stipe Mandalinić, Sandro Obranović i Domagoj Pavlović dodali po dva gola. Igor Stevanović je sakupio osam, a Filip Ivić četiri obrane. U redovima bjeloruskog sastava najefikasniji su bili Rastko Stojković sa šest i Dainis Kristopans s pet golova, dok je Pešić sakupio deset obrana.

U finalnom susretu igrat će Veszprem i Vardar.