EHF KUPOVI

Rukometašice Lokomotive korak do polufinala europskog natjecanja; Nexe isto uspješan

04.03.2018 u 21:08

Bionic
Reading

Rukometašice Lokomotive napravile su veliki korak prema plasmanu u polufinale Challenge kupa kojeg su osvojile prošle godine

'Lokosice' su u prvom susretu četvrtfinala u dvorani II Doma sportova pobijedile nizozemski Virto/Quintus 26-17 (13-7). Ove dvije ekipe lani su igrale u polufinalu i Lokomotiva je s dvije pobjede (24-23, 27-16) izborila plasman u finale u kojem je bila bolja od švedskog H 65 Hoora.

Ovoga puta izabranice Nenada Šoštarića dočekale su Nizozemke u četvrtfinalu i ponovo slavile. Barem u prvom susretu. No devet razlike trebalo bi biti dovoljno za uzvrat koji je na rasporedu 10. ožujka.

  • +10
Challenge kup, 1. utakmica četvrtfinala, Lokomotiva Zagreb - Virto Quintus, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Lokomotivu su do pobjede predvodile Larissa Kalaus sa 11 i Martina Glavan sa šest golova, dok su Ana-Marija Boras, Paula Posavec i Stela Posavec zabile po dva gola. U suparničkim redovima najefikasnija je bila Daisy Hage sa šest golova.

Rukometašice poljskog Lubina već su izborile plasman u polufinale pobijedivši u uzvratnom susretu španjolsku Malagu 27-20, nakon što su Španjolke u prvom susretu slavile 19-18. Obje utakmice igrane su u Španjolskoj.

U susretu 4. kola C skupine EHF kupa rukometaši Nexea su u Našicama pobijedili Koper 29-24 osvojivši važne bodove u borbi za plasman u četvrtfinale.

Nexe je u prošlom kolu slavio u Kopru 31-27, a u nedjelju je pred svojim navijačima istog suparnika pobijedio 29-24 osiguravši drugo mjesto na ljestvici. Međutim, ne i knock-out fazu. Naime, najslabija drugoplasirana momčad neće vidjeti četvrtfinale.

Domaćine su do pobjede predvodili Slovenci Saša Jaman Barišić s osam golova i Patrik Leban sa šest golova, te hrvatski rukometaš Vedran Zrnić s pet golova. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Adam Bratković sa šest i Janez Guček sa četiri gola.

Na ljestvici vodi Goppingen s osam bodova, Nexe na drugoj poziciji ima šest bodova, Koper je treći s dva boda, a na začelju su Finci bez bodova. 

U idućem kolu Nexe će 26. ožujka ugostiti vodeći Goppingen, a u posljednjem kolu, 31. ožujka gostuje kod finskog Cocksa.