trostruki 'cepelin'

Rukometna akcija godine u režiji Hrvata i dva Slovenca; ovo se ne viđa često

28.02.2018 u 14:46

Bionic
Reading

Kielce i Spojnia Gdynia sastali su se u 24. kolu rukometnog prvenstva Poljske. Pobjednik se znao unaprijed, Kielce je jedna od najjačih europskih momčadi, Spojnia Gdynia posljednja na ljestvici, pa konačnih 46:27 nikoga nije iznenadilo. A rukometaši Kielcea doslovno su poigravali sa slabašnim protivnicima...

U jednom trenutku utakmice rukometaši Kielcea odlučili su malo zagrijati navijače na tribinama te su im priredili akciju koja se ne viđa tako često. Dapače, nekad su takvo što znali kao iz vica odraditi velikani u hrvatskoj reprezentaciji poput Ćavara, Balića, Smajlagića, Puca, Jelčića, Goluže, Džombe... No, i dečkima iz Kielcea naklon do poda!

Treba priznati, za ovakvu akciju ne može izvesti bilo tko, treba imati osjećaj, a čini se kako su se u redovima poljskog prvaka kojeg s klupe vodi još jedna rukometna legenda - Talant Dujšebajev - sjajno prepoznali jedan Hrvat i dva Slovenca. I složili trostruki cepelin koji je jednostavno dotukao nedorasle protivnike! Sjajno, svaka čast za akciju!

Dean Bombač prvo je proigrao na lijevo krilo našeg Manuela Štrleka na cepelin, naš je reprezentativac samo loptu 'produžio' na desno krilo prema Blažu Jancu, a ovaj je - potpuno zbunivši obranu protivnika i već dezorijentiranog golmana koji je 'šarao' od stative do stative' - vratio u sredinu za svog suigrača iz reprezentacije i začetnika cijele akcije Deana Bombača. Izuzetno precizno odrađeno, potpuno zbunjujuće za protivnika, a tako atraktivno! Napomenimo kako je Štrlek zabio devet golova.

Lako je kad si majstor, ali i kad igraš protiv momčadi koja ti jednostavno nije dorasla. Kielce ima sve 24 pobjede u prvenstvu, Spojnia Gdynia tek dvije pobjede i 21 poraz.