KRATKO I JASNO

Rukometaši: Ne, srebro nas ne bi zadovoljilo

05.08.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši u Londonu drže nevjerojatan zadani ritam i najbolje momčadi svijeta ostavlja bez prilike. Koreja, Srbija, Mađarska, Danska... čini se kao da im je medalja nadomak ruke. Čak i ona najsjajnija

HTV je u 'večeri Sandre Perković' ugostio dvojicu velikih Golužinih aduta, Mirka Alilovića i Ivana Čupića. Dečki su za početak nanizali iskrene čestitke zlatnoj diskašici i poručili joj:

'Svrati da proslavimo, čekamo te do dva, tri ujutro.'

Neprofesionalno? Nimalo. Oni su gotovo osigurali prvo mjesto u skupini, a i nisu od onih kojima se život svodi isključivo na spartanski režim. I kao takvi su - ponovno najbolji.

'Ja nikada nisam vidio dominaciju na rukometnim terenima kao što je prikazuju dečki. Venio i ja dajemo dodatnu sigurnost, ali realno, ja uopće nemam težak posao. Naša obrana i najveće momčadi ostavlja bez ideje... Ma i u Srbiji na Euru smo mogli puno više, ali to je sada druga priča', na trenutak se snuždio Alilović, a munjevito krilo dodaje:

'Pokazali smo i sebi i drugima da nismo džaba radili cijelo ljeto i sada svi imaju respekt prema nama. Da se razumijemo, i mi svakog protivnika cijenimo, ali straha nema ni od koga. Samo se trebamo čuvati velike euforije, to nas može baciti unazad', kazao je Čupić koji je otkrio djelić tajne oko balkona na kojem rukometaši provode svoje slobodno vrijeme.

'Uživamo tamo, imamo sve. I tri stola i stolice i disko kuglu', smiju se obadvojica, dok Čupić nastavlja:

'Ma gledali smo na kraljičinom profilu njezin balkon pa smo to odlučili kopirati. Mislim da smo uspjeli, izgleda fenomenalno.'

Ipak, sasvim ih je uozbiljilo pitanje bi li na kraju turnira bili zadovoljni osvajanjem srebrne medalje.

'Ne. Ništa osim zlata nas ne bi zadovoljilo', rekla su obojica i tako prenijela razmišljanja svlačionice. Četiri velika pritvnika 'arhivirali' su s ukupno 36 razlike i više ne skrivaju svoje londonske ambicije.

Upitani su i jesu li se čuli s Angelinom Jolie koja je komentirala izbornikovu izjavu o Oluji. Je li možda čestitala?

'Evo, baš idemo provjeriti je li nam poslala nešto. Ma to je čudo, Slavko promovira rukomet i u Hollywoodu, tko zna, možda jednom i o njemu film snimi', nije moglo proći u ozbiljnom tonu. S našim rukometašima je tako. Samo veselo dok ne dođe utakmica, a onda se pretvaraju u ozbiljne mašine koje u posljednje vrijeme protivnike ostavljaju bez odgovora.