ZASAD - NEDODIRLJIVI

Rukometaši nagazili Dance i poslali poruku

04.08.2012 u 18:59

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u četvrtom kolu olimpijskog turnira odmjerila je snage s Danskom i nastavila svoj veličanstveni niz. Prvake Europe slomili su s više nego uvjerljivih 32:21 (14:9)

Golužin sastav je u prvih 20-ak minuta vodio mrtvu utrku s moćnim Dancima. Landin je odlično branio i u 22. minuti Markussen je smanjio prednost Hrvatske na 9:8. I onda je krenuo uragan.

Hrvati su dodatno zbili ionako fantastične obrambene redove i krenula je rukometna samba. U idućih 15 minuta Danci su zabili samo dva gola, a naša ekipa je nemilice punila mrežu i već početkom nastavka riješila pitanje pobjednika. Iako s Dancima uvijek moraš biti oprezan, serija 17:7 slomila bi i ostatak svijeta. Goluža je, kao i svaki odgovoran izbornik, našao greške i razloga za ljutnju, ali njegova momčad na terenu se opasno približila rukometnom savršenstvu.

I paušalni poznavatelji rukometa znaju da Skandinavci igraju u šestoj brzini, a Danci, aktualni europski prvaci, nisu nam zabili nijednu kontru. S druge strane, odlični Landi se suočio s njih 15-ak i Danci predvođeni izbornik Wilbeckom nisu mogli baš ništa. Ovako ih nitko nije razbio, bila je to klasično poduka iz rukometa kakav već dugo nije viđen.

Hrvatska je u svoje četiri pobjede ugradila gol razliku +36 i to je jasan pokazatelj tko je najizgledniji kandidat za olimpijsko zlato. Pred njima je, naravno, još dalek put, ali za početak su gotovo osigurali prvo mjesto u skupini. U posljednjem kolu (ponedjeljak) igraju protiv Španjolske i bilo kakav poraz manji od šest golova razlike zadržao bi Hrvate na vrhu. Nakon ovakvih izdanja gotovo je nemoguće zamisliti tako težak poraz, pa makar i od 'furije'.

U raskošnom hrvatskom arsenalu istaknuo se Domagoj Duvnjak (5) koji je sjajno razigravao suigrače, ginuo u obrani i pogađao kad se lomio susret, a po pet golova dodali su i Igor Vori, te Zlatko Horvat. Tri su dodali Lacković, Buntić (prva tri na turniru), Štrlek i Čupić, dok je Alilović obranio 12 lopti. Ipak, prvenstveno je pobijedila momčadska igra koja Hrvatsku, čini se, čini možda i jačom nego ikada.